MasterCard Charge

Addiko MasterCard kartica na rate

Addiko MasterCard kartica na rate omogućava vam plaćanje robe i usluga na svim prodajnim mjestima (POS uređajima), putem interneta ili podizanje gotovine na bankomatima u zemlji i inostranstvu. Sve učinjene transakcije možete da podijelite i do 12 fiksnih rata.

 • Najprihvaćenija kartica sa odgođenim plaćanjem u svijetu.
 • Bilo kada i bilo gdje – plaćanje roba i usluga na više od  29 miliona prodajnih mjesta i 1,2 miliona bankomata širom svijeta – 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, 365 dana godišnje.
 • Koristite MasterCard karticu za ulazak u 24-satne uslužne zone svih banaka u zemlji i inostranstvu koje nose oznaku MASTERCARD.
 • Najprihvaćenija kartica sa odgođenim plaćanjem u svijetu.
 • Odgođeno plaćanje računa.

Korisnici Addiko MasterCard kartice kartice na rate imaju mogućnost da na bilo kojem prodajnom mjestu, bez obzira da li banka ima sklopljen ugovor sa prodavcem ili ne, iznos kupljene robe ili usluga podijele na  12 rata.

 • Otplata i do 12 rata.
 • Otplata na rate bez kamata.
 • Broj rata sami birate.
 • Jednostavna podjela na rate – samo pozovite naš Kontakt centar.
 • Bilo koja transakcija u zemlji i inostranstvu može biti podijeljena na rate
 • Kupovina na prodajnim mjestima i Internetu, kao i  podizanje gotovine na bankomatima.

Minimalan iznos transakcije koja se može podijeliti na rate iznosi 50,00 BAM, a maksimalan broj rata je 12 rata. Kako bi Vam kupovina na rate bila odobrena, ukupan iznos otplate na rate i rata moraju biti unutar ugovorenog limita potrošnje.

 •  Usluga otplate na rate realizuje se nakon obavljene transakcije, a najkasnije do posljednjeg radnog dana (ponedjeljak-petak) obračunskog perioda* do 19:00 časova.
 • Podjelu obavljene transakcije na željeni broj rata zatražite pozivom našem Kontakt centru na broj 033 866 666. Brzo, jednostavno i sigurno za vas će sve uraditi prodajno osoblje Addiko banke.

*Obračunski period traje mjesec dana, a obuhvata period između izdavanja dvije Obavijesti o učinjenim transakcijama unutar kojeg se zbrajaju transakcije i ostali troškovi nastali korištenjem kartice, a koji čine dospjelu mjesečnu obavezu Korisnika Addiko MasterCard kartice na rate.

Prilikom poziva Kontakt centru službenici će od Vas zatražiti sljedeće podatke: ime i prezime, JMBG, posljednje 4 cifre broja Vaše kartice, datum transakcije, iznos transakcije, naziv prodajnog mjesta sa potvrde o transakciji. Za otplatu na rate obračunava se naknada, zavisno o iznosu i vrsti transakcije. Naknada se naplaćuje uz svaku dospjelu ratu.

Postojeći korisnik Addiko MasterCard kartice ima pravo aktiviranja navedene funkcionalnosi podjele na rate tek nakon potpisivanja ugovora kojim prihvata uslove podjele na rate.  Za više informacije obratite poslovnici Banke u kojoj je izdata Addiko MasterCard kartica.

Dnevni broj svih transakcija25
Dnevni iznos svih transakcija2,500 KM
Dnevni broj transakcija podizanja novca5
Dnevni iznos transakcija podizanja novca500 KM
4-dnevni broj svih transakcija62
4-dnevni iznos svih transakcija5,000 KM
4-dnevni broj transakcija podizanja novca12
4-dnevni iznos transakcija podizanja novca1,000 KM

Reprezentativni primjer Otplate na rate transakcija učinjenih MasterCard karticom na rate i ukupnih troškova:

Iznos transakcije KMMjesečna naknada KMBroj rataIznos mjesečne rate uvećan za iznos naknade KMUkupno vraćeno 4 rata uvećano za troškove naknade KM
Za plaćanje roba i usluga na prodajnim mjestima200,001,50451,50206,00
Za podizanje gotovine na Addiko bankomatima210,00*3,00453,00222,00
*Naknada za isplatu gotovine sa MasterCard kartice na bankomatima banaka članica Addiko grupacije u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori je 2,5%,  min. 10 KM

*Naknada za isplatu gotovine sa MasterCard kartice na bankomatima ostalih banaka u BiH i inostranstvu: 2.5%, min. 15 KM

Svi postojeći i novi korisnici Addiko MasterCard kartice na rate dužni su se upoznati sa STANDARDNIM INFORMACIONIM LISTOM ili u najbližoj poslovnici Addiko Bank d.d.

Da li su vam informacije na stranici korisne?

Da
Ne

Image kampanja

Kod nas je vrijeme valuta koja najviše vrijedi.

Plaćenje naknade za svaku uslugu je nepotrebno.

Odaberite odgovarajući paket i plaćajte jedinstvenu mjesečnu naknadu.

Paketi

 

Teško je svaki mjesec upravljati različitim finansijskim obavezama.

Spajamo više finansijskih obaveza u jednu.

Kredit za refinansiranje

Addiko Bank Sarajevo

Cookies koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korištenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koju poveznicu na ovoj stranici prihvaćate korištenje cookies.".