VAŽNE UPUTE ZA KLIJENTE 

Poštovani klijenti, 

putem ove stranice možete pratiti ažurne informacije o radu Banke, procesima i aktivnostima u vezi sa preventivnim mjerama i preporukama za smanjenje rizika infekcije Korona virusa. Unaprijed se izvinjavamo zbog eventualnih neugodnosti i zahvaljujemo na razumijevanju obzirom da se radi o specifičnoj situaciji.

Vaša Addiko banka.

PREPORUKA za boravak u poslovnici:

Sa ciljem prevencije pojave Korona virusa, značaj odgovornog ponašanja i pravilne respiratorne higijene od ključnog su značaja za suzbijanje širenja epidemije. S tim u vezi želimo da vam ukažemo na preventivne mjere koje provodimo u Banci i pozovemo sve klijente, partnere i zaposlene da se pridržavaju zvaničnih preporuka nadležnih institucija.

01 1OBAVEZNA UDALJENOST između klijenata i zaposlenika Banke, minimalno 1 metar – pridržavati se pravila za diskrecionu zonu

02 1 IZBJEGAVAJTE GUŽVU, pridržavajte se instrukcija dobivenih  od strane radnika fizičkog obezbjeđenja i zaposlenika Banke

03 1 BEZ RUKOVANJA sa drugim klijentima i radnicima Banke – u skladu sa preporukama nadležnih organa

04 1 ZA PODIZANJE GOTOVINE KORISTITE BANKOMATE – lista dostupnih bankomata Addiko Bank u BiH

 

Addiko 202001 16839 Bih Web Ikone 200x200px 3

Molimo nosite masku i zaštitite i sebe i naše zaposlene.

PREPORUKA za korištenje bankarskih usluga:

 

Addiko 201905 16025 Bih Mastercard Ni Ikone Letak5KORISTITE DIGITALNE KANALE (Addiko Mobile – mobilno bankarstvo*, Addiko EBank – internetsko bankarstvo, Addiko Chat Banking na Viberu, Online apliciranje za kredit – Asistirana prodaja isl.) ili pozovite Addiko kontakt centar 033/866 666.

*Do 30.04.2020. godine, sva plaćanja putem usluge Addiko Mobile su bez naknade

Addiko 201703 12327 Web Ikone Addiko 4 200x200px 1PRILIKOM PLAĆANJA ČEŠĆE KORISTITE PLATNE KARTICE kako bi se minimizirao kontakt sa novčanicama kao potencijalnim izvorom zaraze

RADNO VRIJEME POSLOVNICA

Addiko 201905 16025 Bih Mastercard Ni Ikone Letak3Informacije o radnom vremenu Addiko poslovnica se stalno ažuriraju. Preporučujemo da OVDJE  provjerite aktuelno radno vrijeme poslovnica.

 

OSTALE VAŽNE INFORMACIJE: 

Moratorij za otplatu kredita

Agencije za bankarstvo definisale su smjernice u vezi odgode plaćanja kredita, koje će stupiti na snagu objavom u službenim novinama. U međuvremenu, naša banka, zajedno sa ostalim bankama, a posredstvom Udruženja banaka BiH radi na utvrđivanju kriterija, definisanju načina prijave i drugim tehničkim detaljima. Namjera ovih aktivnosti je omogućiti što sigurniji i jednostavniji način realizacije ove aktivnosti, uvažavajući aktuelnu situaciju. Detaljnije informacije klijentima komunicirat ćemo u narednih nekoliko dana.

Vođenje računa, krediti i štednja

U ovom trenutku, ne postoje značajne poteškoće u funkcionisanju osnovnih proizvoda i usluga Banke. S tim u vezi, Addiko Bank i dalje redovno odobrava kredite, no, imajući u vidu objektivnu situaciju i novonastale okolnosti, realno je za očekivati da dinamika prihvata i obrade kreditnih zahtjeva, može biti nešto usporenija. Naša preporuka je da koristite mogućnost online apliciranja za kredit, putem stranice Asistirana prodaja.  Zaposleni Banke kontaktiraće vas u najkraćem roku, kako bi dalje procesuirali vaš zahtjev.

Funkcionalnost usluga Addiko platnih kartica i bankomata

Obavještavamo vas da su riješeni tehnički problemi koji su se pojavili u nedelju, 22.03.2020. godine, zbog kojih je došlo do prekida rada Addiko platnih kartica i bankomata, te da su iste usluge ponovo funkcionalne.

Addiko Bank Sarajevo

Cookies koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korištenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koju poveznicu na ovoj stranici prihvaćate korištenje cookies.".