VAŽNE UPUTE ZA KLIJENTE 

Poštovani klijenti, 

putem ove stranice možete pratiti ažurne informacije o radu Banke, procesima i aktivnostima u vezi sa preventivnim mjerama i preporukama za smanjenje rizika infekcije Korona virusa. Unaprijed se izvinjavamo zbog eventualnih neugodnosti i zahvaljujemo na razumijevanju obzirom da se radi o specifičnoj situaciji.

Vaša Addiko banka.

Aktuelne obavijesti

Moratorij za otplatu kredita

Agencija za bankarstvo FBiH je definisala smjernice u vezi odgode plaćanja/olakšice za otplatu kreditnih obaveza za klijente pogođene pandemijom virusa COVID – 19.  Agencija za bankarstvo Federacije BiH na sjednici održanoj dana 11.03.2021. godine je usvojila Odluku o izmjenama Odluke o privremenim mjerama koje banka primjenjuje za oporavak od negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih virusnim oboljenjem “Covid”-19, a koja stupa na snagu od 26.03.2021.

Više informacija o podnošenju zahtjeva za odgodu otplate kreditnih obaveza, možete pogledati OVDJE.

Vođenje računa, krediti i štednja

U ovom trenutku, ne postoje značajne poteškoće u funkcionisanju osnovnih proizvoda i usluga Banke. S tim u vezi, Addiko Bank i dalje redovno odobrava kredite, no, imajući u vidu objektivnu situaciju i novonastale okolnosti, realno je za očekivati da dinamika prihvata i obrade kreditnih zahtjeva, može biti nešto usporenija. Naša preporuka je da koristite mogućnost online apliciranja za kredit, putem stranice Asistirana prodaja.  Zaposleni Banke kontaktiraće vas u najkraćem roku, kako bi dalje procesuirali vaš zahtjev.

PREPORUKA za boravak u poslovnici:

Sa ciljem prevencije pojave Korona virusa, značaj odgovornog ponašanja i pravilne respiratorne higijene od ključnog su značaja za suzbijanje širenja epidemije. S tim u vezi želimo da vam ukažemo na preventivne mjere koje provodimo u Banci i pozovemo sve klijente, partnere i zaposlene da se pridržavaju zvaničnih preporuka nadležnih institucija.

OBAVEZNA UDALJENOST između klijenata i zaposlenika Banke, minimalno 1,5 metar – pridržavati se pravila za diskrecionu zonu

IZBJEGAVAJTE GUŽVU, pridržavajte se instrukcija dobivenih  od strane radnika fizičkog obezbjeđenja i zaposlenika Banke

BEZ RUKOVANJA sa drugim klijentima i radnicima Banke – u skladu sa preporukama nadležnih organa

ZA PODIZANJE GOTOVINE KORISTITE BANKOMATE  – lista dostupnih bankomata Addiko Bank u BiH

Addiko 202001 16839 Bih Web Ikone 200x200px 3

Molimo nosite masku i zaštitite i sebe i naše zaposlene.

Addiko 201703 12327 Web Ikone Addiko 4 200x200px 5

Sigurni smo da starijim osobama uvijek dajete prednost, no u vremenu posebne brige za njihovu sigurnost, molimo vas da im omogućite posebnu prednost prilikom posjete Addiko poslovnicama.

PREPORUKA za korištenje bankarskih usluga:

 Addiko 201905 16025 Bih Mastercard Ni Ikone Letak5KORISTITE DIGITALNE KANALE (Addiko Mobile – mobilno bankarstvo*, Addiko EBank – internetsko bankarstvo, Addiko Chat Banking na Viberu, Online apliciranje za kredit – Asistirana prodaja isl.) ili pozovite Addiko kontakt centar 033/866 666.

*Sva plaćanja putem usluga Addiko Mobile/Addiko EBank su duplo povoljnija.

Addiko 201703 12327 Web Ikone Addiko 4 200x200px 1PRILIKOM PLAĆANJA ČEŠĆE KORISTITE PLATNE KARTICE kako bi se minimizirao kontakt sa novčanicama kao potencijalnim izvorom zaraze

RADNO VRIJEME POSLOVNICA

Addiko 201905 16025 Bih Mastercard Ni Ikone Letak3Informacije o radnom vremenu Addiko poslovnica se stalno ažuriraju. Preporučujemo da OVDJE  provjerite aktuelno radno vrijeme poslovnica.

Addiko 202004 16839 Bih Sa Infografika Korona 1920x1550px

Addiko Bank Sarajevo