Kupoprodaja deviza - FX spot za građane

FX Spot - za fizičke osobe

 
Predstavlja tržišni (dogovoreni) tečaj za klijente za kupovinu i prodaju deviza. Izračunava se na temelju aktualnog tržišnog tečaja na međunarodnom tržištu novca.
Radi se o povlaštenom tržišnom tečaju koji je u većini slučajeva povoljniji za klijenta od onog s tečajne liste (ušteda prilikom konverzije).
  • Minimalan iznos za kupoprodaju:  KM 50.000,00
  • Klijent koji ne ispunjava uvjete vezano za minimalan iznos za kupoprodaju ili koji ne želi koristiti izbor povlaštenog tržišnog tečaja slobodan je koristiti mjenjačnicu u poslovnicama Banke ili usluge Banke koje nude mogućnost kupoprodaja deviza.
Dogovaranje tečaja između zaposlenika Odjela upravljanja bilancom & riznica i klijenta vrši se telefonski, a potvrđuje pismenim putem, odnosno zaključnicom o kupoprodaji.
  • Klijent može zatražiti informaciju o tržišnom tečaju više puta tijekom dana na telefonski broj: + 387 36 319 655.
Ukoliko ponuđeni tečaj odgovara klijentu, on je dužan telefonski odmah potvrditi sve elemente kupoprodaje, a zatim poslati zaključnicu o kupoprodaji. Zaključnicu klijent šalje iz poslovnice Banke.
Zaključnicu zaposlenik šalje u poslovnicu u kojoj klijent ima otvoren transakcijski i devizni račun, te poslovnica završava konverziju.
Klijent je dužan osigurati pokriće za dogovorenu transakciju.

 

 

 
Jesu li Vam ove informacije korisne?