Addiko Bank novo je ime i novi brend bivše Hypo banke

31.10. 2016. godine – Hypo banke u BiH, u vlasništvu Advent Internationala iz Sjedinjenih Američkih Država i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), od danas nose novo ime – Addiko Bank.
U BiH Addiko posluje kroz dvije banke – Addiko Bank d.d. sa sjedištem u Sarajevu i Addiko Bank a.d. sa sjedištem u Banjoj Luci. Sa jakom poslovnom mrežom od 73 poslovnice te širokom mrežom bankomata i POS-ova, Addiko Bank je prisutna u svim dijelovima zemlje.

„Danas završavamo proces rebrendinga i u potpunosti poslujemo kao Addiko mreža banaka u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Završetak rebrendinga je prvi dan naše budućnosti“, rekao je Ulrich Kissing, predsjednik Uprave Addiko Bank AG – holdinga pod kojim posluju Addiko banke u regiji.

Novi identitet banke oslikava i novu poslovnu strategiju usmjerenu na usluge stanovništvu i malim i srednjim preduzetnicima, uz jaku podršku velikim firmama i javnom sektoru.
Kissing je istakao da je na svim tržištima na kojima posluje cilj Addiko banke biti među top pet bankarskih grupacija: “Tržište Bosne i Hercegovine nudi potencijal za ostvarenje ovoga cilja kroz novu strategiju koju smo postavili i fokus na potrebe lokalnog tržišta. Strategija znači donositi odluke, a mi smo odlučili biti drugačiji tj. izabrali smo biti drugačiji. Želimo da klijenti uz Addiko brend vežu jasnoću, jednostavnost i neposrednost.“

„Želimo biti jako dobri u osnovnim bankarskim uslugama radije nego raditi puno stvari prosječno. Trudićemo se da budemo efikasni i da komuniciramo jednostavno, tako ćemo graditi povjerenje i pozicionirati se kao banka prvog izbora za naše klijente,“ istakla je Sanela Pašić, predsjednica uprave Addiko Bank d.d.
Brend Addiko je nastao na osnovu opsežnog istraživanja provedenog među klijentima i zaposlenicima, a Banka je na dizajnu novog brenda, pozicioniranju i vizuelnom identitetu sarađivala s zagrebačkom kreativnom agencijom Bruketa&Žinić OM i međunarodnom brend konsultantskom kompanijom Prophet iz Londona.

Addiko Bank Sarajevo