Addiko Bank novo je ime i novi brend bivše Hypo banke

31.10. 2016. godine – Hypo banke u BiH, u vlasništvu Advent Internationala iz Sjedinjenih Američkih Država i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), od danas nose novo ime – Addiko Bank.
U BiH Addiko posluje kroz dvije banke – Addiko Bank d.d. sa sjedištem u Sarajevu i Addiko Bank a.d. sa sjedištem u Banjoj Luci. Sa jakom poslovnom mrežom od 73 poslovnice te širokom mrežom bankomata i POS-ova, Addiko Bank je prisutna u svim dijelovima zemlje.

„Danas završavamo proces rebrendinga i u potpunosti poslujemo kao Addiko mreža banaka u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Završetak rebrendinga je prvi dan naše budućnosti“, rekao je Ulrich Kissing, predsjednik Uprave Addiko Bank AG – holdinga pod kojim posluju Addiko banke u regiji.

Novi identitet banke oslikava i novu poslovnu strategiju usmjerenu na usluge stanovništvu i malim i srednjim preduzetnicima, uz jaku podršku velikim firmama i javnom sektoru.
Kissing je istakao da je na svim tržištima na kojima posluje cilj Addiko banke biti među top pet bankarskih grupacija: “Tržište Bosne i Hercegovine nudi potencijal za ostvarenje ovoga cilja kroz novu strategiju koju smo postavili i fokus na potrebe lokalnog tržišta. Strategija znači donositi odluke, a mi smo odlučili biti drugačiji tj. izabrali smo biti drugačiji. Želimo da klijenti uz Addiko brend vežu jasnoću, jednostavnost i neposrednost.“

„Želimo biti jako dobri u osnovnim bankarskim uslugama radije nego raditi puno stvari prosječno. Trudićemo se da budemo efikasni i da komuniciramo jednostavno, tako ćemo graditi povjerenje i pozicionirati se kao banka prvog izbora za naše klijente,“ istakla je Sanela Pašić, predsjednica uprave Addiko Bank d.d.
Brend Addiko je nastao na osnovu opsežnog istraživanja provedenog među klijentima i zaposlenicima, a Banka je na dizajnu novog brenda, pozicioniranju i vizuelnom identitetu sarađivala s zagrebačkom kreativnom agencijom Bruketa&Žinić OM i međunarodnom brend konsultantskom kompanijom Prophet iz Londona.

Da li su vam informacije na stranici korisne?

Da
Ne

Addiko Bank Sarajevo

Cookies koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korištenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koju poveznicu na ovoj stranici prihvaćate korištenje cookies.".