Addiko banka dobila dvije nagrade „Focus Economics Analyst Forecast Awards 2017“

Najbolje prognoze kretanja inflacije
29.05.2017. godine – Odjel Ekonomskih istraživanja Addiko banke dobitnik je nagrade „Focus Economics Analyst Forecast Awards 2017“ u kategoriji „Najbolji prognozer inflacije“ za Srbiju i Hrvatsku.

Kompanija Focus Economics pruža ekonomske analize i prognoze cijena 33 ključna proizvoda u kojima učestvuje više od 900 međunarodnih stručnjaka i institucija, a nagradom „Prognoze analitičara“ (Analyst Forecast Awards) odaje se priznanje najboljim ekonomskim prognozerim za glavne makroekonomske pokazatelje u više od 80 država svijeta.

„Svaka međunarodna nagrada u snažnoj konkurenciji predstavlja potvrdu našeg predanog timskog rada, a povećani interes klijenata i poslovnih partnera Addiko banke, kao i međunarodnih institucija za naše analize tome daje dodatnu težinu. I ubuduće ćemo našim klijentima obezbjeđivati pravovremene i relevantne prognoze ekonomskih i tržišnih kretanja koji utiču na njihovo poslovanje, na taj način im pružajući podršku u procesu odlučivanja“, izjavio je Hrvoje Stojić, direktor odjela Ekonomskih istraživanja Addiko banke.

Da li su vam informacije na stranici korisne?

Da
Ne

Addiko Bank Sarajevo

Cookies koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korištenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koju poveznicu na ovoj stranici prihvaćate korištenje cookies.".