Addiko Banka i Euroexpress stali “rame uz rame” s najboljim kompanijama

Sarajevo će u septembru još jednom biti centar promocije najuspješnijih domaćih kompanija. Tako će najvažniji poslovni projekt u našoj zemlji, “100 najvećih u BiH”, po 32. put ugostiti predstavnike “crema de la crema” domaćeg biznisa, uspješnih privrednika, vrhunskih menadžera, uglednih vladinih zvaničnika i diplomata i novinara. Prateći kontinuirano privredna kretanja u Bosni i Hercegovini i regionu, te stavljajući akcenat na to ko su generatori razvoja ekonomija, “Poslovne novine” i ove godine, u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i analitičkim partnerom LRC d.o.o. iz Sarajeva, realizuju ovaj značajni projekt.

Kažu da najveći prepoznaju najveće, pa stoga i ne čudi da su dugoročnu podršku “100 najvećih u BiH” dale i kompanije  Addiko Banka d.d. Sarajevo i Euroexpress d.o.o. Banja Luka, s kojima su “Poslovne novine” potpisale vrijedan ugovor o saradnji.

Saradnja je ozvaničena na konferenciji za medije, koja je održana u Vanjskotrgovinskoj komori BiH, potpisivanjem ugovora kojoj su prisustvovali direktor Poslovnih novina d.o.o. Emil Kučković, predsjednica Uprave Addiko Banke d.d. Sarajevo Sanela Pašić i  direktor sektora logistike EuroExpress brza pošta d.o.o. Banja Luka Nenad Šehovac.

Ovom prilikom najavljena je višemjesečna kampanja za najuspješnije kompanije,  koja će svoju završnicu imati na gala svečanosti “100 najvećih u BiH” pred oko 450 zvanica. Kompanijama koje budu ostvarile najbolje rezultate u kategorijama po prihodu, izvozu, dobiti i investicijama, kao i najboljima po djelatnostima, biće dodijeljena posebna priznanja. Podsjetimo da je projekt “100 najvećih” već izašao iz okvira BiH i postao regionalan prodajom franšize u Crnu Goru i Srbiju, s tendencijom širenja i na ostale zemlje regiona. Tako će se 30. maja, u Podgorici, po drugi put zaredom održati i gala svečanost “100 najvećih u Crnoj Gori”. Budućnost regije je u ekonomskom razvoju, a najuspješniji privrednici već su otvorili puteve ekonomske suradnje i žele zajednički ekonomski prostor kako bi ojačali kapacitete. Upravo su vodeći menadžeri iz Adria regije, kao i privrednici sa projekata „100 najvećih u BiH“ (www.100najvecih.ba), „100 najvećih u Crnoj Gori“ (www.100najvecih.me) i „100 najvećih u Srbiji“ (www.100najvećih.rs) prepoznali ovaj projekt kao jedan od vodećih u regionu.

“Na osnovu 33.097 završnih računa koje su privrednici predali nadležnim agencijama uradićemo opsežnu analizu koja će pokazati ko su generatori rasta u BiH. Promocija uspješnog poslovanja kompanija i privrednih potencijala naročito je značajna u vrijeme kada nam je cilj zadržati radnu snagu i mlade da ne napuštaju našu zemlju, dok su rang-liste i analize djelatnosti osnov za donošenje kvalitetnih poslovnih odluka i praćenje ekonomskih kretanja. Značajno je istaknuti da ove godine na rang listama imamo 315 kompanija koje prošle godine nisu bile rangirane”, rekla je Alena Ahmetspahić-Fočo, direktorica projekta “100 najvećih u BiH”. 

Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Banke ovom prilikom, izjavila je:

Addiko banka nastavlja sa podrškom projektu izbora 100 najvećih kompanija. Ove, kao i prošle godine, veliki broj klijenata Addiko Banke našao se na listama ‘100 najvećih u BiH’, te nam je zadovoljstvo podržavati naše klijente u uspješnom razvoju. Kroz naše poslovanje nastojimo bh. ekonomiju učiniti jačom i zdravijom i učestvovati u afirmaciji uspješnih domaćih, ali i inostranih kompanija koje posluju u BiH“, istaknula je Pašić, te dodala da je ova manifestacija jedan od najznačajnijih poslovnih događaja u našoj zemlji.

 

 

 

Addiko Bank Sarajevo