Addiko banka podržava rad Narodnog Pozorišta i u 2019. godini

Addiko banka i Narodno pozorište Sarajevo nastavljaju sa saradnjom i ove godine. Nastavak ove saradnje dio je sponzorske strategije Addiko banke, koja podrazumijeva podršku kulturi i kulturnom djelovanju koja je u značajan dio poslovne filozofije Banke. Saradnja će, kao i prethodnih godine, osim finansijske podrške radu pozorišta, podrazumijevati i različite aktivnosti usmjerene na povezivanju pozorišne umjetnosti i bankarstva. I ove je godine, povodom nastavka ove saradnje, Narodno pozorište Sarajevo ugostilo mališane iz SOS Dječijeg sela u Sarajevu, koji su gledali predstavu “Ježeva kućica”.

“Narodno Pozorište Sarajevo je naš dugogodišnji partner s kojim uspješno sarađujemo na polju promovisanja kulture i pozitivnih društvenih vrijednosti. Osim djece iz SOS Dječijeg sela, prošle smo godine i građanima Sarajeva poklonili jednu predstavu, a to planiramo učiniti i ove godine”, istakla je Belma Sekavić – Bandić, član Uprave Addiko Bank dd Sarajevo.

“Ova saradnja predstavlja podršku realizaciji našeg planiranog programa za 2019. godinu, a koji obuhvata predstavljanje klasičnih i modernih djela dramske, operne, baletne i muzičke umjetnosti. Narodno pozorište Sarajevo sa svojom, preko 90 godina, dugom tradicijom predstavlja najstariju i najznačajniju instituciju ovoga tipa u našoj državi, a Addiko banka sad već tradicionalno podržava naš rad, na čemu smo neizmjerno zahvalni”, izjavio je Izudin Bajrović, direktor Narodnog pozorišta Sarajevo.

Addiko banka u okviru svoje strategije djelovanja prema lokalnoj zajednici, posebno mjesto daje podršci pozorišnim kućama u BiH. Osim Narodnog pozorišta u Sarajevu, Banka kontinuirano podržava i rad drugih pozorišnih kuća, ali i niz drugih pozorišnih manifestacija u Bosni i Hercegovini. Osim pozorišta, Addiko banka nastoji osnažiti svoje prisustvo i na muzičkoj sceni, prvenstveno kroz podršku muzičkim festivalima.

Narodno Pozoriste 1

Addiko Bank Sarajevo