Addiko banka proslavila treći rođendan

U Addiko banci je danas posebno svečano. Pored obilježavanja Svjetskog dana štednje, Banka obilježava i treći rođendan. Tačno prije tri godine Addiko banka je postala dio Addiko grupacije, pa je 31.10. datum otkad su Banka, ali i svi njeni zaposlenici i zvanično postali fokusirani na bitno, efikasni i jednostavno komuniciraju.

“Protekle tri godine bile su godine radikalnih promjena u svim segmentima, a najveći izazov bio je transformisati banku koja je poslovala sa gubitkom u profitabilnu i stabilnu banku. Početak je bio težak, ali smo uspjeli napraviti profitabilnu specijalizovanu banku koja stabilno raste. Posebno nas raduje činjenica da smo u prvoj polovini ove godine ostvarili rast štednje veći od prosjeka tržišta, obzirom da se štednja tradicionalno smatra znakom povjerenja klijenata prema banci. Nama je drago što nam klijenti kontinuirano ukazuju povjerenje da vodimo računa o njihovom novcu”, istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank dd Sarajevo i naglasila da će banka povodom rođendana i Svjetskog dana štednje finansijski podržati Udruženje ‘Radost druženja’ iz Bihaća, te nabaviti knjige za biblioteku u VI osnovnoj školi u Mostaru.
“Zadovoljni smo dosadašnjim ostvarenjima, ali to ne znači da ćemo se prestati truditi da idemo naprijed. Čak i uprkos izazovima tržišta, čvrsto vjerujem da ćemo biti istrajni i da imamo znanje i entuzijazam da nastavimo ovim putem”, istakao je Mario Ivanković, predsjednik Uprave Addiko Bank ad Banja Luka, te istako da će Addiko Bank ad Banja Luka povodom rođendana finnsijski podržati nabavku IT opreme u OŠ Vuk Karadžić u Doboju.

Osim donacija, u čak 25 poslovnica Addiko Banke u Bosni i Hercegovini Svjetski dan štednje je tradicionalno obilježen posjetama mališana iz vrtića i osnovnih škola.

Addiko Bank Sarajevo