Addiko brend među devet najljepših u bankarstvu

Addiko Bank je uvrštena među devet najljepših brend identiteta u bankarstvu prema izboru Financial Brand-a. Posebno je istaknut logo Addiko banke, njena mobilna aplikacija kao i internet stranica.
Jeffry Pilcher, direktor Financial Brand-a, koji iza sebe ima 20 godina iskustva u marketingu na američkom tržištu, a koji je i napravio ovu analizu, smatra da banke danas moraju ići u korak sa modernim tehnološkim dostignućima, biti inovativne, savremene i klijentu razumljive.
On smatra da je brend finansijske institucije jedan od najvažnijih elemenata u marketinškom arsenalu po pitanju uspješne interakcije sa klijentima, koji danas u digitalnom dobu izbjegavaju tradicionalne i dosadne bankarske brendove.

Brend Addiko je nastao na osnovu opsežnog istraživanja provedenog među klijentima i zaposlenima, a Banka je na dizajnu novog brenda, pozicioniranju i vizualnom identitetu sarađivala sa međunarodnom brend konsultantskom kompanijom Prophet iz Londona i zagrebačkom kreativnom agencijom Bruketa&Žinić OM.
Brend identitet Addiko Bank odražava novu poslovnu strategiju i pozicioniranje Banke na tržištu prvenstveno kroz jasno, jednostavno i direktno bankarstvo.

Addiko Bank Sarajevo