Addiko brend među devet najljepših u bankarstvu

Addiko Bank je uvrštena među devet najljepših brend identiteta u bankarstvu prema izboru Financial Brand-a. Posebno je istaknut logo Addiko banke, njena mobilna aplikacija kao i internet stranica.
Jeffry Pilcher, direktor Financial Brand-a, koji iza sebe ima 20 godina iskustva u marketingu na američkom tržištu, a koji je i napravio ovu analizu, smatra da banke danas moraju ići u korak sa modernim tehnološkim dostignućima, biti inovativne, savremene i klijentu razumljive.
On smatra da je brend finansijske institucije jedan od najvažnijih elemenata u marketinškom arsenalu po pitanju uspješne interakcije sa klijentima, koji danas u digitalnom dobu izbjegavaju tradicionalne i dosadne bankarske brendove.

Brend Addiko je nastao na osnovu opsežnog istraživanja provedenog među klijentima i zaposlenima, a Banka je na dizajnu novog brenda, pozicioniranju i vizualnom identitetu sarađivala sa međunarodnom brend konsultantskom kompanijom Prophet iz Londona i zagrebačkom kreativnom agencijom Bruketa&Žinić OM.
Brend identitet Addiko Bank odražava novu poslovnu strategiju i pozicioniranje Banke na tržištu prvenstveno kroz jasno, jednostavno i direktno bankarstvo.

Da li su vam informacije na stranici korisne?

Da
Ne

Addiko Bank Sarajevo

Cookies koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korištenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koju poveznicu na ovoj stranici prihvaćate korištenje cookies.".