Addiko Cares u Bihaću – nova stolarija u radionicama udurženja Radost druženja u Bihaću

Bihaćki, ali i mališani iz drugih krajeva USK, koji vrijeme provode u prostorijama Udruženja Radost druženja u Bihaću, ove će zime moći nesmetano boraviti u radionicama, bez obzira na vremenske uslove. Rezultat je to realizacije projekta zamjene stolarije koju je finansirala Addiko banka u okviru Addiko Cares projekta.

“Borba udruženje Radost druženja iz Bihaća i aktivnosti koje provode su zaista jedna fina priča koju vrijedi podržati i omogućiti im da budu još bolji i uspješniji. U razgovoru sa njima, saznali smo da je stolarija u prostorijama u kojima se održavaju radionice za djecu sa invaliditetom dotrajala, te smo je odlučili zamijeniti. Naši zaposlenici – volonteri učestvovali su u postavci stolarije, zajedno sa dobavljačima, a kao dio Addiko Cares projekta”, istakla je Bisera Zejčirović, voditeljica poslovnice Addiko banke u Bihaću.

“Naša djeca nemaju ništa osim ovog Udruženja. u kojem se osjećaju sretno i voljeno, pa je naša zahvalnost zaista ogromna. Njihovi uslovi za rad sada će biti dosta bolji jer su im prostorije toplije zahvaljujući donaciji Addiko Banke”, istakla je Mirsada Hodžić, predsjednica udruženja “Radost druženja” iz Bihaća.

Addiko Cares je projekat korporativnog volontiranja zaposlenika banke, koji dio svog radnog vremena provode baveći se društveno korisnim radom, pomažući zajednicu u kojoj djeluju, a koji Banka dodatno finansijski pomaže.

Addiko Bank Sarajevo