Addiko Chat Banking predstavljen na konferenciji WinDays u Poreču

04.05.2017. godine – Ključne poruke 17. Windays konferencije odnose se na značaj digitalne transformacije i njen efekat na rast privrede, te vrijednosti moderne tehnologije koje pospješuju rad kompanija i organizacija. Na konferenciji je predstavljena i usluga Addiko Chat Banking koja je u Bosni i Hercegovini uvedena nedavno, čime je Addiko postao prva banka u regiji koja je klijentima omogućila obavljanje bankarskih transakcija preko Viber platforme.

Velimir Stanojević, menadžer za razvoj digitalnih proizvoda za Addiko grupaciju, je istakao da je nova usluga dio projekta digitalne transformacije banke sa zajedničkom platformom za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru. Projekat digitalne transformacije dosta je širi i podrazumijeva ulazak banke u nove kanale. Ovo također podrazumijeva izgradnju partnerskih odnosa s vodećim tehnološkim kompanijama. Slična partnerstva u svijetu praktikuju kompanije poput Facebooka, a banka je u dogovoru sa svojim tehnološkim partnerom, Comtradeom, odlučila napraviti partnerstvo s Viberom.
Korisnicima ove usluge omogućeno je plaćanje računa po kreiranim uzorcima, provjeru stanja i prometa po računu, te interno prebacivanje sredstava na druge Addiko račune. Sve transakcije se realizuju uz niže naknade.

Addiko Bank Sarajevo