Addiko donacija za ugodnije školske dane

Sarajevo, 29. 12. 2016. – Predstavnici Addiko Bank posjetili su jučer Prvu osnovnu školu Ilidža i tom prilikom zvanično uručili donaciju u vrijednosti 15.000 KM. Donacija je iskorištena za realizaciju školskog projekta izrade 347 ormarića za udžbenike.
Donaciju je Arifu Ćeloviću, direktoru škole i inicijatoru projekta uručila Sanela Pašić, predsjednik uprave Addiko banke.
„ Sretni smo što je ovaj projekt realizovan. Postavili smo 200 ormarića u hol škole za djecu predmetne nastave i još 147 ormarića u učionice razredne nastave. Addiko banka je omogućila djeci koja pohađaju Prvu osnovnu školu da rasterete preteške školske torbe i sačuvaju zdravlje, a znamo koliko je to važno, posebno za djecu osnovno-školskog uzrasta“, izjavio je Arif Ćelović te dodao:„ Zadovoljstvo je bilo danas, na praznični bazar u našoj školi, ugostiti direktoricu Pašić i njene kolege iz banke.“

Sanela Pašić se tokom današnje posjete imala priliku upoznati sa strukturom škole, te aktivnostima koje u Prvoj osnovnoj školi provode i u kojima učestvuje preko 700 učenika, polaznika ove škole.

„ Nismo mogli izabrati bolji dan za posjetu školi. Novogodišnji bazar je zaista odlično organizovan pa se želim zahvaliti na pozivu da budemo gosti škole baš danas. Sama donacija koju smo realizovali odraz je naših nastojanja da promovišemo društveno-odgovorno djelovanje kompanija u zajednicama u kojima posluju. Bila mi je privilegija da predstavljam Addiko Bank i u ime banke uručim donaciju koja je iskorištena u prave svrhe.“, izjavila je Sanela Pašić.

Prva osnovna škola na Ilidži osnovana je 1894. godine, pod nazivom Narodna škola. Ciljevi škole su da znanje prenose na najljepši mogući način, uče o pravom prijateljstvu i budu prijatelji te ostvare najbolju moguću saradnju sa roditeljima. Misija im je da saradnjom nastavnika, roditelja i lokalne zajednice svakom djetetu omoguće razvitak u sredini u kojoj će se osjećati prihvaćeno, voljeno, sigurno i zadovoljno, u sredini koja će djelovati poticajno na razvitak svih njegovih potencijala i u kojoj će se voditi briga o djetetovim specifičnostima kao pojedinca.
Vizija škole je odgoj i obrazovanje sretnog i uspješnog učenika koji se razvija uz poticaj nastavnika i podršku roditelja.
Po ovim vrijednostima škole se obrazuje 715 učenika koje kroz obrazovanje vodi 47 nastavnika.

Addiko Bank Sarajevo