Addiko volonteri u Mostaru

U okviru projekta Addiko Cares, zaposlenici Addiko banke posjetili su Udruženje građana “Zajedno za naš grad” iz Mostara, te na jedan dan preuzeli posao vrijednih radnika Udruženja i pomogli u pripremi obroka za socijalno ugrožene.
Udruženje “Zajedno za naš grad” ima za cilj da pomogne svim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, prvenstveno samohranim majkama, siročadi, starim, bolesnim i iznemoglim, osobama sa invaliditetom, porodicama bez redovnih primanja i raseljenim osobama.Donacijom je obezbijeđena mjesečna nabavka mesa za kuhinju.

“Cilj projekta Addiko Cares je da se zaposlenici naše Banke povežu sa zajednicom u kojoj posluju, te pomognu u rješavanju nekog problema. U dogovoru sa Udruženjem “Zajedno za naš grad” odlučili smo odvojiti dio našeg radnog vremena i pomoći u pripremi obroka za socijalno ugrožene, dok je Banka finansirala nabavku mesa za jedan mjesec”, istakla je Ankica Franjušić, voditeljica poslovnice Addiko banke u Mostaru.

“Naše Udruženje uveliko zavisi od donacija i pomoći jer su upravo te donacije ono što nam omogućava da redovno i aktivno pomažemo socijalno ugroženim kategorijama društva. Zaposlenici Addiko banke su otišli i korak dalje, te nam pomogli i u pripremi obroka, čime su obradovali i naše radnike, ali i naše korisnike. Drago nam je što smo i mi mogli biti dio ove humane priče Addiko banke”, istakao je Nermin Mehić, predsjednik Udruženja.

Addiko banka već treću godinu zaredom realizuje projekat Addiko Cares, putem kojeg podržava lokalnu zajednici u kojoj djeluje. Osim ovog udruženja, zaposlenici Addiko banke će uskoro posjetiti i rehabilitacijski centar Sveta Obitelj, kako bi im uručili donaciju.

Addiko Bank Sarajevo

Cookies koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korištenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koju poveznicu na ovoj stranici prihvaćate korištenje cookies.".