Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Addiko banci

U prostorijama centrale Addiko Bank dd Sarajevo održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi za zaposlenike Addiko banke. Ova akcija se realizuje barem jednom godišnje, a ove godine akciji se odazvalo oko 15% zaposlenika u centrali.

„Kao i sa svim drugim volonterskim i dobrotvornim aktivnostima, zaposlenici su pokazali veliko interesovanje i za ovu akciju, a mi smo vrlo rado ugostili tim Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine u svojim prostorijama“, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank dd Sarajevo i naglasio da je akcija prošla sa odličnim rezultatima i u sjajnom raspoloženju.

„Akcija je bila jako uspješna, mi uvijek rado dolazimo u Addiko banku jer se veliki broj darivalaca odazove akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Krv je jedini lijek koji se ne može proizvesti sintetski tako da je nama svaka doza jako bitna, i zahvalni smo Addiko banci što nas je ugostila“ istakla je dr. Ada Borić sa Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH.

Addiko Bank Sarajevo