Akcija zaposlenika Addiko Banke na UKC Tuzla

Poklon paketi za najmlađe pacijente

U okviru tradicionalne dobrotvorne akcije zaposlenika Addiko banke “Jedan paketić za jedan osmijeh”, zaposlenici banke posjetili su i Kliniku za dječije bolesti, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, te pacijente obradovali poklon paketima. Posjeta bolnici u Tuzli realizovana je kao dio akcije zaposlenika, koja se se već osam godina realizuje u Addiko banci, kako bi se dodatna pažnja posvetila djeci koja odrastaju u ustanovama za nezbrinutu djecu, odnosno djeci koja zimske praznike provode odvojeni od svojih porodica.

“Akciju smo započeli sredinom decembra i produžili je do kraja januara, kako bismo posjetili što više lokacija i obuhvatili što veći broj mališana. Najmlađim pacijentima UKC u Tuzli smo spremili posebne paketiće u kojima se ne nalaze slatkiši, već higijenske potrepštine, odjeća, igračke i voće, što će im sigurno koristiti tokom boravka u bolnici, ali i nakon odlaska kući”, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke, i naglasio da je Banka je udvostručila novac koji su zaposlenici sakupili, kako bi omogućila da što više djece bude obradovano prazničnim poklon paketima.

Addiko Djed mraz je, zajedno sa ostalim zaposlenicima, osim Tuzle, posjeto Dječiji dom Bjelave u Sarajevu, male pacijente bolnica u Istočnom Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, kao i socijalno ugroženu djecu iz Tešnja.

Addiko Bank Paketici

Addiko Bank Sarajevo