Digitalna transformacija povezuje Addiko banku i Microsoft

Nastavak saradnje Addiko banke i Microsofta

Addiko banka nastavlja saradnju sa Microsoftom na projektima digitalne transformacije. Nakon ozvaničene saradnje krajem januara 2018. godine, kada je Addiko Grupa postala prva regionalna bankarska organizacija koja će tokom 2018. godine, na svim tržištima na kojima posluje, implementirati moderna rješenja kompanije Microsoft, ali i nastaviti dalje proces digitalne transformacije, sa fokusom na unaprjeđenje korisničkog iskustva svojih klijenata, dvije kompanije su dogovorile nastavak saradnje i na MS NetWork 8, najvećem IT događaju u Bosni i Hercegovini. Addiko Bank će na ovoj konferenciji predstaviti najnovije tehnologije za tzv. digitalni onboarding proces, kojim se klijentima pruža jednostavnost čak i kod najkomplikovanijih procesa, a da pri tom nisu u obavezi posjetiti poslovnice.

“Digitalna transformacija jedan je od fokusa našeg poslovanja. Partnerstvo sa Microsoftom vidimo kao rješenje koje će značajno unaprijediti naše poslovanje, prije svega korisničko iskustvo klijenata, te nas dodatno pozicionirati kao ozbiljnog digitalnog igrača”, izjavila je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko banke. “Želimo nastaviti sa digitalnom transformacijom tržišta, koju smo prošle godine započeli uvođenjem novih kanala poslovanja”, dodala je Pašić.

“Drago nam je da ćemo kroz najveću poslovno-tehnološku konferenciju u Bosni i Hercegovini, Microsoft NetWork, imati priliku da proširimo saradnju sa Addiko bankom te zajedno prikažemo jedan od uspješnih primjera digitalne poslovne transformacije u praksi. Ovogodišnja konferencija fokusirana je na prikaz novih proizvoda i servisa koji povećavaju poslovnu konkurenost i sigurnost poslovanja kompanija, a kroz 3 konferencijska dana svim učesnicima ponudit ćemo ukupno 86 predavanja raspoređenih kroz 6 smjerova od strane preko 80 predavača, među kojima su neki od najpoznatijih predavača sa tehničkih konferencija u Evropi te Microsoft stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i regije”, rekao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

Na MS NetWork 8 konferenciji će učesnici moći pratiti predavanja iz šest tematskih cjelina, a među predavačima će biti i Srđan Novaković, izvršni direktor digitalnog odjela u Addiko grupaciji. Centralna tema Microsoft NetWork 8 konferencije je vezana za proces povećanja poslovne konkurentnosti kroz korištenje rješenja iz clouda.

Srdjan Photo

Addiko Bank Sarajevo