Djeca iz Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju gosti Hypo zabavnog parka

Pregršt zabave u Hypo zabavnom parku

 

  •  Hypko u ulozi Djeda Mraza podijelio novogodišnje paketiće djeci iz Centra

13.12.2015. Sarajevo: Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. ugostila je 29 djece od 1. do 5. razreda Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo. Djeca su u pratnji roditelja i nastavika bili gosti Hypo zabavnog parka koji je dio sadržaja ovogodišnje zimske čarolije: Sarajevo Holiday Marketa. Hypo je ponosni sponzor ove manifestacije.
Predstavnici Hypo banke su povodom dana štednje, 31. 10.  ove godine prvi put posjetili Centar. Pozitivna energija, profesionalnost i gostoprimstvo prilikom te posjete su bile reference da se druženje sa polaznicima Centra nastavi, što je i realizirano danas.
Hypo je za djecu osigurao besplatne vožnje u Hypo zabavnom parku, a za djecu su pripremljeni i novogodišnji paketići. Ulogu Djeda Mraza imao je Hypko – maskota banke.

„ Za nas, posjeta djece Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Hypo zabavnom parku, predstavlja njegovo zvanično otvaranje u sklopu Sarajevo Holiday Marketa. Drago nam je da je Centar prihvatio naš poziv i što nam se pružila prilika da se opet družimo i obradujemo djecu, polaznike Centra. Bio je ovo odličan i zabavan dan“,  rekao je Radomir Milošević, direktor odjela Marketinga i korporativnih komunikacija Hypo banke.
Hypo zabavni park će zasigurno biti mjesto najbolje zabave naših najmlađih tokom ovogodišnjeg Sarajevo Holiday Marketa, svakog dana od 10 do 22 sata – sve do sredine januara naredne godine.
O centru:
Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju je složena ustanova koja se bavi opservacijom, dijagnostikom, rehabilitacijom te edukacijom djece i omladine oštećenog sluha i govora.
Organizacijske jedinice Centra su:

  • Odjel za opservaciju, dijagnostiku i rehabilitaciju slušanja i govora
  • Odgojno-obrazovni nivoi ( predškolsko odjeljenje, osnovna škola, srednja škola i srednja stručna škola).

Za maksimalno zalaganje i postignute rezultate u radu sa djecom i omladinom oštećenog sluha i govora, Centar je 2005. godine nagrađen  Šestoaprilskom nagradom od Uprave Grada Sarajeva. Više o Centru: www.cersig.edu.ba

Addiko Bank Sarajevo