Donacija Addiko banke za OŠ Ruđera Boškovića Grude

14.000 KM za nabavku školskog namještaja

14.03.2018. – Predstavnici Addiko banke uručili su ravnateljici OŠ Ruđera Boškovića iz Gruda školski namještaj u vrijednosti 14.000 KM. Radi se o donaciji najavljenoj povodom rođendana Addiko banke, u okviru koje su proizvedeni i isporučeni školski ormarići za sve učionice u ovoj školi.
“Podrška djeci u fokusu je naše strategije društveno odgovornog poslovanja, pri čemu su nam škole i druge institucije koje brinu o djeci nezaobilazan partner. Opredjeljenje Addiko banke je realizacija značajnije finansijske podrške kojom bi se riješio neki od problema na nivou škole u cjelini. Ovu godinu započinjemo sa donacijom školskih ormarića školi u Grudama, kako bi učenicima olakšali školovanje i omogućili zdraviji fizički razvoj”, izjavila je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko banke.
“Ova će nam donacija značajno unaprijediti odvijanje nastavnog procesa, prvenstveno jer će učenike rasteretiti kontinuirnaog nošenja dijela knjiga, školskog pribora i opreme u školu. Ovo je još jedna u nizu mjera kojima pokušavamo olakšati pohađanje škole našim učenicima. Posebno nam je drago da je Addiko banka prepoznala naša zalaganja i finansijski ih podržala”, istakla je Lucija Mikulić. ravnateljica OŠ Ruđera Boškovića iz Gruda.
Osim ove donacije, Addiko Bank dd Sarajevo je podržala i obnovu fiskulturne sale u OŠ Mehmed beg Kapetanović Ljubušak iz Sarajeva, čije se otvaranje očekuje uskoro.

Addiko Bank Sarajevo