Drive-In cinema Sarajevo uz podršku Addiko banke

Nastavak saradnje sa Omladinskim filmskim festivalom

Saradnja Addiko banke i Omladinskog Film Festivala nastavljena je i ove godine, kao rezultat zajedničke težnje za promocijom mladih filmskih autora i filmske umjetnosti u cjelini. Građani Sarajeva, ali i svi drugi posjetioci moći će nekoliko dana ùživati u konceptu drive-in kina uz podršku Addiko banke.

„Veoma je značajno da partneri poput Addiko banke nastavljaju ulagati u ovaj segment kulture. Kontinuitet u saradnji Festivala sa partnerima dokaz je dobrih odnosa, ali i posvećenosti partnera projektu, što je Addiko banka i dokazala u nekoliko navrata“, poručili su iz direkcije Omladinskog Film Festivala Sarajevo.

“Addiko banka je snažno posvećena podršci kulturi, u skladu sa našom poslovnom strategijom. Drago nam je da ćemo našim sugrađanima omogućiti novo i veoma zanimljivo iskustvo kakvo je drive-in kino”, istakla je Amra Babić, marketing specijalista u Addiko Bank Sarajevo.

Kenan Musić, direktor Festivala, smatra kako je nastavak saradnje sa Addiko bankom dokaz da Festival i dalje raste i dobija pažnju velikih kompanija koje prepoznaju značaj ovakvih projekata.

„Ovo je još veći dokaz da u Bosni i Hercegovini itekako postoje društvenoodgovorne kompanije koje, u vremenu kada se u mlade jako malo ulaže, spremno i odgovorno ulaze u projekte koji su često i za njih od velikog rizika“, poručio je Musić.

Podsjetimo da prvo sarajevsko kino za automobile – Drive-In Cinema počinje u srijedu, 24. juna, a ova atrakcija svim ljubiteljima filma priuštit će pet noći vrhunske filmske zabave. Kino će biti postavljeno na području sarajevskog naselja Marijin Dvor (ulični parking u ulici Kotromanića) sa kapacitetom od 80 vozila po projekciji. Sve projekcije će počinjati u 21 sat, ali posjetioci na lokaciju otvorenog kina trebaju doći najkasnije do 20:15. Prije početka filma prisutne će zabavljati DJ, a posjetioci će moći kupiti i kokice, hranu i piće, kako bi im uživanje u gledanju filma bilo potpuno.

Vizual 1

Addiko Bank Sarajevo