Edukacija u fokusu donatorskih aktivnosti

Edukacija u fokusu ovogodišnjih aktivnosti Hypo banke povodom Međunarodnog dana štednje

20. 10. 2015 –  Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. provešće i ove godine niz aktivnosti povodom Međunarodnog dana štednje. U sklopu donatorskih aktivnosti predstavnici banke uručit će u narednim danima 7 donacija ukupne vrijednosti 21.700 KM uz dodatnu donaciju 5 rabljenih računala. Krovna tema je obrazovanje pa će tako donacije biti uručene školama i institucijama koje u službi građana njeguju kulturno nasljeđe. Tako je u svrhu digitalizacije Sarajevske hagade koja se čuva u Zemaljkom muzeju osigurano 5.000 KM. Donacija će biti realizirana u suradnji sa Udruženjem „Akcija“ koje je ove godine  uspješno provelo građansku inicijativu Ja Sam Muzej. Narodnoj knjižnici HNK/Ž u Mostaru Hypo banka će donirati 2 računala i laptop u vrijednosti 3.430 KM. Donacije u ukupnoj vrijednosti 7.000 KM biti će uručene O.Š. „Jala“ Tuzla i OŠ Ruđera Boškovića Grude. Ove škole će donacijom obnoviti knjižni fond u svojim bibliotekama. Sarajevskoj Osnovnoj školi „Umihana Čuvidina“ biti će donirana informatička oprema vrijednosti 4.000 KM:  2 računara, laptop i projektor za potrebe škole, a školi u Konjicu LCD TV u vrijednosti 770 KM koji će biti postavljen u dnevni boravak koji škola organizira za djecu sa posebnim potrebama. Novčana donacija 1.500 KM usmjerena je za podršku u radu Škole fudbala „Respekt“. Banka će dodatno donirati još 5 rabljenih računala školama u Mostaru i Vitezu.

„Pored donatorskih aktivnosti, usmjerit ćemo se i na promociju  značaja štednje te će tako naše kolege kroz poslovnu mrežu organizirati posjete vrtićima i nižim razredima osnovnih škola. Cilj je na zabavan način, kroz druženje i igru, održati kratke prezentacije o  vrijednosti štednje,“ rekao je Radomir Milošević, direktor Odjela marketinga i korporativnih komunikacija Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Također, već tradicionalno,  bebe koje se rode  31. 10. – na Dan štednje – dobiće od banke na dar svoje prve štedne knjižice sa položenim iznosom od 50 KM kao simbol dobrog početka.

Da li su vam informacije na stranici korisne?

Da
Ne

Addiko Bank Sarajevo