Edukacija u fokusu donatorskih aktivnosti

Edukacija u fokusu ovogodišnjih aktivnosti Hypo banke povodom Međunarodnog dana štednje

20. 10. 2015 –  Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. provešće i ove godine niz aktivnosti povodom Međunarodnog dana štednje. U sklopu donatorskih aktivnosti predstavnici banke uručit će u narednim danima 7 donacija ukupne vrijednosti 21.700 KM uz dodatnu donaciju 5 rabljenih računala. Krovna tema je obrazovanje pa će tako donacije biti uručene školama i institucijama koje u službi građana njeguju kulturno nasljeđe. Tako je u svrhu digitalizacije Sarajevske hagade koja se čuva u Zemaljkom muzeju osigurano 5.000 KM. Donacija će biti realizirana u suradnji sa Udruženjem „Akcija“ koje je ove godine  uspješno provelo građansku inicijativu Ja Sam Muzej. Narodnoj knjižnici HNK/Ž u Mostaru Hypo banka će donirati 2 računala i laptop u vrijednosti 3.430 KM. Donacije u ukupnoj vrijednosti 7.000 KM biti će uručene O.Š. „Jala“ Tuzla i OŠ Ruđera Boškovića Grude. Ove škole će donacijom obnoviti knjižni fond u svojim bibliotekama. Sarajevskoj Osnovnoj školi „Umihana Čuvidina“ biti će donirana informatička oprema vrijednosti 4.000 KM:  2 računara, laptop i projektor za potrebe škole, a školi u Konjicu LCD TV u vrijednosti 770 KM koji će biti postavljen u dnevni boravak koji škola organizira za djecu sa posebnim potrebama. Novčana donacija 1.500 KM usmjerena je za podršku u radu Škole fudbala „Respekt“. Banka će dodatno donirati još 5 rabljenih računala školama u Mostaru i Vitezu.

„Pored donatorskih aktivnosti, usmjerit ćemo se i na promociju  značaja štednje te će tako naše kolege kroz poslovnu mrežu organizirati posjete vrtićima i nižim razredima osnovnih škola. Cilj je na zabavan način, kroz druženje i igru, održati kratke prezentacije o  vrijednosti štednje,“ rekao je Radomir Milošević, direktor Odjela marketinga i korporativnih komunikacija Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Također, već tradicionalno,  bebe koje se rode  31. 10. – na Dan štednje – dobiće od banke na dar svoje prve štedne knjižice sa položenim iznosom od 50 KM kao simbol dobrog početka.

Addiko Bank Sarajevo