Informatička oprema za školu

  • Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. kroz donaciju u vrijednosti 4.000 KM osigurala 2 računara, laptop i projektor za potrebe škole

23.10.2015. –  Danas su predstavnici Hypo banke posjetili O.Š. „Umihana Čuvidina“ Sarajevo i u sklopu donatorskih aktivnosti, povodom Međunarodnog dana štednje, uručili opremu u vrijednosti 4.000 KM. Školi su kroz donaciju osigurana 2 računara, laptop i projektor.

Predstavnice banke, Enisu Avdičaušević, voditeljicu Hypo poslovnice Hrasno i  Đelmu Grgić, regionalnog menadžera prodaje, ugostio je direktor škole Aziz Mulahmetović.Direktor je Hypo predstavnicama prezentirao dodatne aktivnosti koje škola provodi s ciljem unapređenja kvalitete obrazovnog procesa te se zahvalio na uručenoj donaciji. „ Zadovoljstvo mi je što imam priliku da vas ugostim i zaista mi je drago što ste ovu školu prepoznali i odlučili da upravo nama pružite podršku u radu kroz donaciju“, istakao je Mulahmetović prilikom uručenja donacije.

U sklopu posjete školi, predstavnice banke ugostilo je i jedno odjeljenje učenika drugog razreda. Učenicima su prezentirane vrijednosti štednje i uručeni su im simbolični Hypo darovi.
Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. nastavlja sa provedbom planiranih donatorskih aktivnosti već sutra kada će predstavnici banke posjetiti Školu fudbala „Respekt“ u Sarajevu.

O školi „Umihana Čuvidina“:
O.Š. „Umihana Čuvidina“ osnovana je 1970. godine. Nalazi se u sarajevskoj  općini Novi Grad i spada u red većih škola u Sarajevu. Škola broji 80 zaposlenika, od kojih je 60 nastavnika, a pohađa ju 941 učenik raspoređen u 39 odjeljenja. Jedan od problema škole je prostor pa tako škola radi u tri smjene, a nastava se odvija od 8:00 do 19:00h. Ipak,  ova škola je jedna od prvih koja ima svoju himnu i zastavu škole i po tome je prepoznatljiva, a djeca koja ju pohađaju na međuškolskim natjecanjima  tradicionalno su u samom vrhu po rezultatima – posebno u sportskim aktivnostima. Škola punu pažnju posvećuje vannastavnim aktivnostima i  one se provode kroz  40 različitih sekcija.

Da li su vam informacije na stranici korisne?

Da
Ne

Addiko Bank Sarajevo

Cookies koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korištenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koju poveznicu na ovoj stranici prihvaćate korištenje cookies.".