Informatička oprema za školu

  • Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. kroz donaciju u vrijednosti 4.000 KM osigurala 2 računara, laptop i projektor za potrebe škole

23.10.2015. –  Danas su predstavnici Hypo banke posjetili O.Š. „Umihana Čuvidina“ Sarajevo i u sklopu donatorskih aktivnosti, povodom Međunarodnog dana štednje, uručili opremu u vrijednosti 4.000 KM. Školi su kroz donaciju osigurana 2 računara, laptop i projektor.

Predstavnice banke, Enisu Avdičaušević, voditeljicu Hypo poslovnice Hrasno i  Đelmu Grgić, regionalnog menadžera prodaje, ugostio je direktor škole Aziz Mulahmetović.Direktor je Hypo predstavnicama prezentirao dodatne aktivnosti koje škola provodi s ciljem unapređenja kvalitete obrazovnog procesa te se zahvalio na uručenoj donaciji. „ Zadovoljstvo mi je što imam priliku da vas ugostim i zaista mi je drago što ste ovu školu prepoznali i odlučili da upravo nama pružite podršku u radu kroz donaciju“, istakao je Mulahmetović prilikom uručenja donacije.

U sklopu posjete školi, predstavnice banke ugostilo je i jedno odjeljenje učenika drugog razreda. Učenicima su prezentirane vrijednosti štednje i uručeni su im simbolični Hypo darovi.
Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. nastavlja sa provedbom planiranih donatorskih aktivnosti već sutra kada će predstavnici banke posjetiti Školu fudbala „Respekt“ u Sarajevu.

O školi „Umihana Čuvidina“:
O.Š. „Umihana Čuvidina“ osnovana je 1970. godine. Nalazi se u sarajevskoj  općini Novi Grad i spada u red većih škola u Sarajevu. Škola broji 80 zaposlenika, od kojih je 60 nastavnika, a pohađa ju 941 učenik raspoređen u 39 odjeljenja. Jedan od problema škole je prostor pa tako škola radi u tri smjene, a nastava se odvija od 8:00 do 19:00h. Ipak,  ova škola je jedna od prvih koja ima svoju himnu i zastavu škole i po tome je prepoznatljiva, a djeca koja ju pohađaju na međuškolskim natjecanjima  tradicionalno su u samom vrhu po rezultatima – posebno u sportskim aktivnostima. Škola punu pažnju posvećuje vannastavnim aktivnostima i  one se provode kroz  40 različitih sekcija.

Addiko Bank Sarajevo