Jedan paketić za jedan osmijeh” – deseta godišnjica humanitarne akcije zaposlenika Addiko banke

Zaposlenici Addiko banke Sarajevo i ove godine, pod malo drugačijim okonostima usljed epidemiološke situacije, nastavljaju sa akcijom “Jedan paketić za jedan osmijeh”. Akcija se ove godine održava deseti put zaredom,  humanitarnog je karaktera i organizuje se sa ciljem da se bolesnoj i socijalno ugroženoj djeci i mladima uljepšaju praznični dani. Akciju realizuju zaposlenici Addiko Bank Sarajevo,  uz podršku Banke, na način da Banka donira u ove namjene isti iznos novca koji prikupe zaposlenici.

“Akciju ove godine provodimo pod malo drugačijim okolnostima, obzirom da naše prijatelje, mališane koji leže u bolnicama ili su smješteni u nekim drugim ustanovama, ne možemo direktno posjetiti i družiti se sa njima. Iako će druženje ove godine izostati, ipak ćemo ih obradovati novogodišnjim paketićima”, izjavio je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke i dodao da planiraju obradovati paketićima barem 300 bolesne i socijalno ugrožene djece širom Bosne i Hercegovine.

Akcija će se tradicionalno organizovati u više gradova u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa bolnicama i centrima za socijalni rad.

Addiko Bank Sarajevo