“Jedan paketić za jedan osmijeh” – deveto izdanje humanitarne akcije zaposlenika Addiko banke

Zaposlenici Addiko banke i ove godine nastavljaju sa akcijom “jedan paketić za jedan osmijeh”. Akcija, koja traje već devetu godinu, humanitanrog je karaktera i orgnaizuje se sa ciljem da se bolesnoj i socijalno ugroženoj djeci i mladima uljepšaju praznični dani. Zajednički je realizuju zaposlenici Addiko Bank dd Sarajevo i Addiko Bank ad Banja Luka, a obje banke podržavaju ovu aktivnost zaposlenih na način da doniraju u ove namjene isti iznos novca koji prikupe zaposlenici.

“Ove godine počinjemo sa akcijom ‘Jedna paketić za jedan osmijeh’ posjetom dječijim pacijentima bolnice u Mostaru. Podjelom paketića, ali i kratkim druženjem pomogli smo mališanima da barem na kratko zaborave da su u bolnici i da osjete toplinu praznika”, izjavio je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke i dodao je je tokom prošlogodišnje akcije paketiće dobilo preko 300 mališana, te da je namjera zaposlenika banke da ove godine taj broj premaše.

Nakon podjele paketića u Mostaru, planirana je podjela paketića u Zenici, Gračanici, Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Banjaluci, te još nekim drugim gradovima u BiH.

Addiko Bank Sarajevo