Memić novi član Uprave

Amel Memić, novi član Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.  nadležan za risk segment

  • Nadzorni odbor banke odlukom od 19. 02. 2015.  je imenovao  Amela Memića za izvršnog direktora Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.  – CRO – Chief Risk Officer.
  •  Gosp. Memić preuzima dužnost izvršnog direktora od Dmytra Kolechka.

Mostar, 24.02.2015.-  Nadzorni odbor Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. je 19. 02. 2015. godine imenovao Amela Memića za  izvršnog direktora Banke nadležnog za risk segment. Amel Memić se pridružuje Upravi banke koju čine: Dragan Kovačević, direktor te Jasmin Spahić, izvršni direktor.
Memić, kao CRO ( Chief Risk Officer)  u svojoj nadležnosti ima sektore kontrole rizika, upravljanja kreditnim i Retail rizikom, sektor procesuiranja kredita te sektor rehabilitacije.
„ Upravi se pridružuje naš kolega koji je uspješno vodio neke od sektora za koje će sada i kao član uprave biti nadležan”, rekao je Dragan Kovačević, direktor Hypo banke te dodao:  ,,Imenovanje Amela Memića na poziciju izvršnog direktora potvrđuje da unutar vlastitih kadrova imamo kvalitetne i kompetentne ljude koji su svojim radom i sposobnostima dokazali  da su  spremni za liderstvo kroz poziciju člana Uprave banke – najvišeg tijela jedne organizacije.“
Amel Memić se Hypo timu pridružio 2010. godine na poziciji direktora filijale Sarajevo. Od 2012. godine je direktor odjela  upravljanja kreditnim rizikom uz što je obavljao i funkciju v.d. direktora odjela upravljanja Retail rizikom. Magistar je ekonomije i u bankarstvu je od 1995. godine.

Da li su vam informacije na stranici korisne?

Da
Ne

Addiko Bank Sarajevo

Cookies koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korištenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koju poveznicu na ovoj stranici prihvaćate korištenje cookies.".