Memić novi član Uprave

Amel Memić, novi član Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.  nadležan za risk segment

  • Nadzorni odbor banke odlukom od 19. 02. 2015.  je imenovao  Amela Memića za izvršnog direktora Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.  – CRO – Chief Risk Officer.
  •  Gosp. Memić preuzima dužnost izvršnog direktora od Dmytra Kolechka.

Mostar, 24.02.2015.-  Nadzorni odbor Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. je 19. 02. 2015. godine imenovao Amela Memića za  izvršnog direktora Banke nadležnog za risk segment. Amel Memić se pridružuje Upravi banke koju čine: Dragan Kovačević, direktor te Jasmin Spahić, izvršni direktor.
Memić, kao CRO ( Chief Risk Officer)  u svojoj nadležnosti ima sektore kontrole rizika, upravljanja kreditnim i Retail rizikom, sektor procesuiranja kredita te sektor rehabilitacije.
„ Upravi se pridružuje naš kolega koji je uspješno vodio neke od sektora za koje će sada i kao član uprave biti nadležan”, rekao je Dragan Kovačević, direktor Hypo banke te dodao:  ,,Imenovanje Amela Memića na poziciju izvršnog direktora potvrđuje da unutar vlastitih kadrova imamo kvalitetne i kompetentne ljude koji su svojim radom i sposobnostima dokazali  da su  spremni za liderstvo kroz poziciju člana Uprave banke – najvišeg tijela jedne organizacije.“
Amel Memić se Hypo timu pridružio 2010. godine na poziciji direktora filijale Sarajevo. Od 2012. godine je direktor odjela  upravljanja kreditnim rizikom uz što je obavljao i funkciju v.d. direktora odjela upravljanja Retail rizikom. Magistar je ekonomije i u bankarstvu je od 1995. godine.

Addiko Bank Sarajevo