Mostarski mališani obradovani paketićima

Gotovo 70 dječaka i djevojčica iz Mostara danas je obradovano prazničnim paketićima koje im je donio Addiko Djed mraz, u pratnji zaposlenika Addiko banke. Paketići su podijeljeni u okviru akcije „Jedan paketić za jedan osmijeh“ koju zaposlenici banke organizuju desetu godinu zaredom.

„Mališane smještene u Egipatskom selu, ali i socijalno ugroženu djecu koju nam je preporučio Centar za socijalni rad obradovali smo prazničnim poklonima, kako bismo im ovaj period godine učinili još ljepšim. Nadam se da ćemo i u narednim godinama donijeti osmijehe na lica desetina mostarskih dječaka i djevojčica“, istakla je Stanka Trubarac, voditeljica podružnice Addiko banke u Mostaru.

„Djelatnici Addiko banke su pokazali da imaju veliko srce i svojim darovima izmamili osmijehe na licima djece kojoj, zbog teške materijalne situacije, njihovi roditelji nisu u mogućnosti pružiti. Radosna sam da smo, nakon višegodišnje pauze, ovim mališanima podijelili novogdišnje darove“, izjavila je Zdravka Marić, ravnateljica Centra za socijalni rad Mostar.

Akcija „Jedan paketić za jedan osmijeh“ je humanitarnog karaktera  i organizuje se sa ciljem da se bolesnoj i socijalno ugroženoj djeci i mladima uljepšaju praznični dani. Akciju realizuju zaposlenici Addiko Bank Sarajevo,  uz podršku Banke, na način da Banka donira u ove namjene isti iznos novca koji prikupe zaposlenici.

Addiko Bank Sarajevo