Nabavka namještaja za škole u Grudama i Bijeljini povodom Međunarodnog dana štednje

27.10.2017., Sarajevo – Međunarodni dan štednje i ove će godine biti svečano obilježen u Addiko banci. Učenici osnovnih škola u Zenici, Novom Travniku, Banjoj Luci, Mostaru, Posušju, Bileći, Sarajevu, Kiseljaku, Prijedoru, Prnjavoru, Tuzli i Bijeljini će tradicionalno posjetiti poslovnice Addiko banke i upoznati se sa značajem štednje i ovog dana. Osim toga, predstavnici Addiko banke posjetit će dvije srednje škole, te učenicima održati predavanje o štednji, ali i bankarskom poslovanju uopće.
„31.10. ima za nas veliki značaj, jer osim dana štednje obilježavamo i naš rođendan. Želja nam je da naš projekat opremanja osnovnih škola, započet prošle godine u Sarajevu, preraste u svojevrsnu tradiciju, te ćemo ga nastaviti i ove godine“, izjavio je Boštjan Pečenko, član Uprave Addiko Bank ad Banja Luka.
“Ovaj ćemo put radost podijeliti sa učenicima OŠ „Sveti Sava“ u Bijeljini i OŠ „Ruđer Bošković“ u Grudama, kojima ćemo opremiti škole školskim ormarićima, kako bismo im omogućili bolje uslove školovanja“, izjavila je Belma Sekavić – Bandić, član Uprave Addiko Bank dd Sarajevo.
Ovim projektom nekoliko stotina učenika dobit će adekvatan prostor za smještaj knjiga i ostalog pribora u školama čime će im biti znatno olakšano pohađanje nastave.
Addiko banka svim klijentima koji u periodu od 31.10. do 15.11. ugovore bilo koji vid klasične dugoročne oročene štednje, povodom dana štednje i rođendana daruje uvećanu kamatnu stopu na njihov depozit.

 

Sjediste Addiko Banke U Sarajevu

Addiko Bank Sarajevo