Nove lektire za učenike Druge osnovne škole Ilidža

Početak nove školske godine obilježili su i zaposlenici Addiko banke, koji su ovim povodom posjetili Drugu osnovnu školu Ilidža, te uručili više od 100 primjeraka različitih knjiga za školsku biblioteku. Radi se o deset naslova lektira, koji su bile potrebni za obnovu bibliotečkog fonda Druge osnovne škole.

„Društveno odgovorno djelovanje Addiko banke je fokusirano na podršku djeci i podrška kulturi. Smatramo da je od nemjerljive važnosti učenicima omogućiti da istražuju književnost, te da će ova donacija učiniti čitanje lektira zanimljivijim, a školi dugoročno riješiti problem nepotpunog bibliotečkog fonda. Već četvrtu godinu u sklopu projekta Addiko Cares realizujemo ovakve i slične donacije, i zadovoljstvo nam je biti od koristi za zajednicu u kojoj poslujemo“ istakla je Emina Bajramović, voditeljica poslovnice Addiko banka na Ilidži.

„Addiko banka je jedna od rijetkih kompanija koja je spremno odgovorila na našu molbu i našim učenicima obezbijedila nove knjige, te time obogatila našu bibilioteku za čak deset novih naslova. Zahvalni smo Addiko banci što je dio našeg nastojanja da u svijetu tehnologije pokušamo podržati radoznale kreativce, maštovite stvaraoce, ljubitelje pisane riječi, kao i sve one koji smiraj i ‘bijeg’ pronalaze u knjizi. Djecu učimo da je knjiga prijatelj, a od djece učimo da su knjige naši prijatelji, bez obzira na vrijeme i prilike. U ime učenika i uposlenika Druge osnovne škole Ilidža, zahvaljujemo Addiko banci na ovoj donaciji koja će značajno unaprijediti rad naše biblioteke,“ istakao je Almir Ćesko, direktor Druge osnovne škole Ilidža.

Addiko Bank Sarajevo