Općina Stari Grad i Addiko banka omogućili otvaranje još jedne NEXTBIKE stanice u srcu Sarajeva

Danas je u Sarajevu otvorena još jedna Nextbike stanica i to na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović (ispred Ekonomskog fakulteta), na području općine Stari Grad. Otvaranje devete po redu Nextbike stanice u Sarajevu omogućili su Općina Stari Grad i Addiko Bank dd. Obzirom na veliku popularnost ovog oblika prevoza u Sarajevu, nova stanica u srcu grada će zasigurno obradovati sve Nextbike korisnike, a naročito studente koji će od sada moći koristiti bicikl kao svakodnevni oblik prevoza do fakulteta.

“Addiko banka posebnu pažnju posvećuje mladima. Ušli smo u Nextbike projekat u Sarajevu i Tuzli sa željom da omogućimo mladima, ali i ostalim građanima zdraviji način prijevoza te kvalitetnije životne uslove kroz efekte ovog projekta” – izjavio je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke.

Nakon nedavnog uspostavljanja sistema u Tuzli, Nextbike tim se nastavlja fokusirati na širenje mreže bicikala u Sarajevu, ali i na pregovaranje sa drugim bh. gradovima. Prema riječima managera projekta Ahmeda Ćerimovića, na Nextbike adresu stalno stižu upiti od strane građana, ali i nekih gradskih institucija u vezi sa povećavanjem broja gradskih bicikala i širenjem Nextbike mreže.

Prva sarajevska općina koja je, prepoznavši benefite ovog projekta za grad i građane Sarajeva, odlučila sufinansirati implementaciju jedne Nextbike stanice je upravo Općina Stari Grad. „Iako je Stari Grad najatraktivnija turistička destinacija ranije nije bila u mogućnosti da se uključi u ovaj projekat. Zbog turista, studenata, ali i svih građana koji žive ovdje ili posjećuju Stari Grad, odlučili smo da finansijski podržimo ovaj projekat. Vjerujemo da će svi građani i turisti u punom kapacitetu koristiti ovaj vid prevoza“ – istakli su u Sektoru za lokalni razvoj, posredstvom kojeg je i ostvarena saradnja s Nextbike BiH.

Ukupna vrijednost ove Nextbike stanice iznosi 32.837,41 KM, a njena implementacija je pomognuta subvencijom Općine Stari Grad u iznosu 7.000,00 KM, dok su ostatak sredstava obezbijedili Addiko Bank dd i Nextbike BiH.

Da li su vam informacije na stranici korisne?

Da
Ne

Addiko Bank Sarajevo

Cookies koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korištenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koju poveznicu na ovoj stranici prihvaćate korištenje cookies.".