Općina Stari Grad i Addiko banka omogućili otvaranje još jedne NEXTBIKE stanice u srcu Sarajeva

Danas je u Sarajevu otvorena još jedna Nextbike stanica i to na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović (ispred Ekonomskog fakulteta), na području općine Stari Grad. Otvaranje devete po redu Nextbike stanice u Sarajevu omogućili su Općina Stari Grad i Addiko Bank dd. Obzirom na veliku popularnost ovog oblika prevoza u Sarajevu, nova stanica u srcu grada će zasigurno obradovati sve Nextbike korisnike, a naročito studente koji će od sada moći koristiti bicikl kao svakodnevni oblik prevoza do fakulteta.

“Addiko banka posebnu pažnju posvećuje mladima. Ušli smo u Nextbike projekat u Sarajevu i Tuzli sa željom da omogućimo mladima, ali i ostalim građanima zdraviji način prijevoza te kvalitetnije životne uslove kroz efekte ovog projekta” – izjavio je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke.

Nakon nedavnog uspostavljanja sistema u Tuzli, Nextbike tim se nastavlja fokusirati na širenje mreže bicikala u Sarajevu, ali i na pregovaranje sa drugim bh. gradovima. Prema riječima managera projekta Ahmeda Ćerimovića, na Nextbike adresu stalno stižu upiti od strane građana, ali i nekih gradskih institucija u vezi sa povećavanjem broja gradskih bicikala i širenjem Nextbike mreže.

Prva sarajevska općina koja je, prepoznavši benefite ovog projekta za grad i građane Sarajeva, odlučila sufinansirati implementaciju jedne Nextbike stanice je upravo Općina Stari Grad. „Iako je Stari Grad najatraktivnija turistička destinacija ranije nije bila u mogućnosti da se uključi u ovaj projekat. Zbog turista, studenata, ali i svih građana koji žive ovdje ili posjećuju Stari Grad, odlučili smo da finansijski podržimo ovaj projekat. Vjerujemo da će svi građani i turisti u punom kapacitetu koristiti ovaj vid prevoza“ – istakli su u Sektoru za lokalni razvoj, posredstvom kojeg je i ostvarena saradnja s Nextbike BiH.

Ukupna vrijednost ove Nextbike stanice iznosi 32.837,41 KM, a njena implementacija je pomognuta subvencijom Općine Stari Grad u iznosu 7.000,00 KM, dok su ostatak sredstava obezbijedili Addiko Bank dd i Nextbike BiH.

Addiko Bank Sarajevo