Otvoreno Addiko klizalište

Otvoreno Addiko klizalište 6. Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa

10.12.2016.  – U petak, 09. decembra / prosinca svečano je otvorena najveća atrakcija ovogodišnjeg Coca – Cola Sarajevo Holiday Marketa – Addiko klizalište,  besplatno za sve građane i posjetitelje.
Addiko klizalište otvoreno je u sarajevskom parku Hastahana, gdje se od ove godine odvija najljepša sarajevska bajka, 6. Coca – Cola Sarajevo Holiday Market. Ledena atrakcija na 400 m2 otvorena je tačkom umjetničkog klizanja, nakon čega su se prisutnima obratili prof. dr Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar, Alis Brkić, direktor Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa, Sanela Pašić, predsjednik uprave Addiko banke i Anthony London, selektor Hokejaške reprezentacije BiH.

Domaćini su najavili da je zahvaljujući sponzorstvu Addiko banke i uz podršku Općine Centar Sarajevo klizanje za sve građane i posjetitelje Sarajeva besplatno, a da će se klizaljke moći unajmiti po simboličnoj cijeni od 2 KM. Najavljeno je da će Addiko klizalište raditi svakog dana od 09 do 22:30 sata. Termini klizanja trajat će sat vremena, a između svakog termina bit će pola sata pauze, tokom kojeg će klizalište biti očišćeno i pripremljeno za novi termin.

„Veliko mi je zadovoljstvo što je upravo  Addiko Bank sponzor klizališta i što smo dio sarajevske zimske bajke u koju se savršeno uklopio naš Addiko brend.  Sarajevo holiday market kao vrijedan projekt svrstava Sarajevo na listu nezaobilaznih zimskih destinacija. U tom kontekstu smo prepoznali njegov značaj za sami grad i sa ponosom mu dajemo podrsku. Vjerujem da će u narednim sedmicama kako klizalište tako i cijeli zimski grad biti glavno mjesto zabave i susreta“, izjavila je Sanela Pašić, predsjednik uprave Addiko Bank

Nakon svečanog otvorenja i obraćanja domaćina, uslijedio je pravi spektakl – revijalna hokejaška utakmica u organizaciji Hokejaškog saveza BiH, nakon koje su građani i posjetitelji probali led i otvorili sezonu klizanja na Addiko klizalištu.
Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market  dešava se od 07. decembra / prosinca 2016. do 14. januara / siječnja 2017.

Addiko Bank Sarajevo