Podrška Addiko banke MSŠ “Hasan Kikić” Gradačac

U okviru projekta Addiko Cares, zaposlenici Addiko banke posjetili su MSŠ Hasan Kikić u Gradačcu, gdje su uručili vrijednu donaciju banke u vidu projektora i platna za projektor, ali i najlona potrebnog za osposobljavanje školskog plastenika. Addiko banka već dvije godine aktivnosti društvenog djelovanja provodi regionlno u okviru projekta Addiko Cares, koji podrazumijeva volonterske aktivnosti zaposlenika koje Banka finansijski podržava. Zaposlenici Addiko banke su u Gradačcu postavljali plastenik koji će učenicima koristiti za izvođenje praktične nastave, ali i za plasteničku proizvodnju povrća i ukrasnog bilja za tržište.

“U dogovoru sa menadžmentom škole finansirali smo one alate za učenje koji su učenicima trenutno najpotrebniji. Naši zaposlenici su zajedno sa zaposlenicima škole realizovali postavljanje plastenika, a uskoro ćemo se priključiti i sadnji usjeva, obzirom da cilj naše akcije nije samo donirati sredstva nego se i povezati sa zajednicom u kojoj poslujemo”, istakla je Safeta Alagić-Halilović, regionalni menadžer prodaje Addiko Bank dd Sarajevo, i dodala da su djeca i projekti namijenjeni djeci u fokusu društveno odgovornog poslovanja Addiko banke.

“Želimo da se zahvalimo Addiko banci, koja je finansirala nabavku projektora i najlona za plastenik. Konačno smo u prilici osposobiti ovaj plastenik za svakodnevnu upotrebu, a posebno nam je drago što ćemo ga moći iskoristiti i za predstojeću sezonu sjetve. Ova vrijednom donacijom znatno je unaprjeđen nastavni proces u našoj školi, nastavnicima je olakšano predavanje, a učenicima možemo ponuditi više alata i načina za sticanje znanja”, istakao je Safet Kujović, pomoćnik direktora škole.

Addiko banka izdvaja značajna sredstva za podršku lokalnoj zajednici u kojoj djeluje kroz podršku radu vaspitno-obrazovnih i zdravstvenih institucija.

Addiko Bank Sarajevo