Predstava Voz na Mostarskom proljeću

Zvezdara teatar, Beograd gost Mostarskog proljeća

Vojislav Voja Brajović i Sergej Trifunović u predstavi Voz pred mostarskom publikom

25. 05. 2016. godine – Za sutra (četvrtak, 26. 05. 2016. godine), u sklopu manifestacije Mostarsko proljeće, a pod pokroviteljstvom Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. zakazana je predstava Voz po tekstu C. McCarthyja  u adaptaciji i režiji Voje Brajovića. Brajović ujedno i glumi u ovoj predstavi zajedno sa Sergejem Trifunovićem.
Predstava će se odigrati u Narodnom pozorištu Mostar sa početkom u 20:00h.

Brajović i Trifunović su ovaj komad  premijerno izveli 24.10. 2015. godine,  a Brajović za predstavu kaže kako ona, kao i svaki projekt u pozorištu koje se ozbiljno bavi svojom misijom, nema namjeru da mijenja svijet nego da utiče na svijest ljudi.  Brajović je ideju da McCarthyjev tekst pretoči u pozorišni komad  dobio kada je gledao film po istom tekstu  (u originalu “The Sunset Limited) iz 2011.

„Ovoj predstavi je potreban Mostar i izuzetno mi je drago što gostujem na Mostarskom proljeću. Nećemo iznevjeriti publiku. Pozorište je za mene sveto mjesto, ništa slično filmu i kada igram u pozorišnoj predstavi moram imati kolegu kome vjerujem i na kojega se mogu osloniti jer pozorišna publika ne prašta prosječnost, posebno u ovakvom djelu, “ izjavio je Trifunović.

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. već 13. godinu zaredom daje podršku organizaciji Mostarskog proljeća, a ove godine su posebno ponosni što se predstava Voz u sklopu manifestacije održava pod Hypo sponzorstvom. „ Strast prema pozivu koji imaju i Brajović i Trifunović je za svako poštovanje. Ponosni smo što smo kroz sponzorstvo dio Mostarskog proljeća koje je odabralo da publici predstavi Zvezdara teatar i predstavu Voz u izvedbi sjajnih glumaca,“ rekla je Sanela Pašić, predsjednica uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.
Mostarsko proljeće se održava 18. godinu zaredom i gradu na Neretvi svake godine daruje bogat program kroz pomno odabrane kulturne sadržaje.

Addiko Bank Sarajevo