Predstava Voz na Mostarskom proljeću

Zvezdara teatar, Beograd gost Mostarskog proljeća

Vojislav Voja Brajović i Sergej Trifunović u predstavi Voz pred mostarskom publikom

25. 05. 2016. godine – Za sutra (četvrtak, 26. 05. 2016. godine), u sklopu manifestacije Mostarsko proljeće, a pod pokroviteljstvom Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. zakazana je predstava Voz po tekstu C. McCarthyja  u adaptaciji i režiji Voje Brajovića. Brajović ujedno i glumi u ovoj predstavi zajedno sa Sergejem Trifunovićem.
Predstava će se odigrati u Narodnom pozorištu Mostar sa početkom u 20:00h.

Brajović i Trifunović su ovaj komad  premijerno izveli 24.10. 2015. godine,  a Brajović za predstavu kaže kako ona, kao i svaki projekt u pozorištu koje se ozbiljno bavi svojom misijom, nema namjeru da mijenja svijet nego da utiče na svijest ljudi.  Brajović je ideju da McCarthyjev tekst pretoči u pozorišni komad  dobio kada je gledao film po istom tekstu  (u originalu “The Sunset Limited) iz 2011.

„Ovoj predstavi je potreban Mostar i izuzetno mi je drago što gostujem na Mostarskom proljeću. Nećemo iznevjeriti publiku. Pozorište je za mene sveto mjesto, ništa slično filmu i kada igram u pozorišnoj predstavi moram imati kolegu kome vjerujem i na kojega se mogu osloniti jer pozorišna publika ne prašta prosječnost, posebno u ovakvom djelu, “ izjavio je Trifunović.

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. već 13. godinu zaredom daje podršku organizaciji Mostarskog proljeća, a ove godine su posebno ponosni što se predstava Voz u sklopu manifestacije održava pod Hypo sponzorstvom. „ Strast prema pozivu koji imaju i Brajović i Trifunović je za svako poštovanje. Ponosni smo što smo kroz sponzorstvo dio Mostarskog proljeća koje je odabralo da publici predstavi Zvezdara teatar i predstavu Voz u izvedbi sjajnih glumaca,“ rekla je Sanela Pašić, predsjednica uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.
Mostarsko proljeće se održava 18. godinu zaredom i gradu na Neretvi svake godine daruje bogat program kroz pomno odabrane kulturne sadržaje.

Da li su vam informacije na stranici korisne?

Da
Ne

Addiko Bank Sarajevo

Cookies koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korištenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koju poveznicu na ovoj stranici prihvaćate korištenje cookies.".