Prva Debit Mastercard kartica Addiko banke s mirisom jagode – beskontaktna plaćanja sa stilom

Sarajevo, 27. mart 2018.– Addiko Bank d.d. Sarajevo je svoju kartičnu ponudu obogatila s Debit Mastercard®, prvom Addiko beskontaktnom debitnom karticom. Osim pogodnosti beskontaktne tehnologije plaćanja, ova kartica je posebna i po dizajnu. Addiko Debit Mastercard® ima još jednu, zaista jedinstvenu inovaciju sa stilom – naime, kartica ima miris jagode. „Mi u Addiko banci nastojimo klijentima uvijek ponuditi nešto više i drugačije, prateći digitalne, ali i druge trendove. Nakon nekoliko prošlogodišnjih digitalnih noviteta, ovu smo godinu odlučili započeti jedinstvenim kartičnim proizvodom za plaćanje sa stilom. Naša nova kartica drugačija je od ostalih jer je vertikalnog dizajna, što je jedinstven slučaj na prostoru regiona. Osim toga, dok koriste karticu,naši klijenti osim užitka sigurne kupovine, mogu uživati i u prekrasnom mirisu jagode, obzirom da je ova kartica jedina koja miriše“ izjavila je Belma Sekavić – Bandić, član Uprave Addiko Bank dd Sarajevo. „Sa ovom karticom naši klijenti mogu plaćati beskontaktno, te potpuno sigurno, obzirom da imamo implementiranu Addiko sigurnu internet kupovinu, koja je bazirana na najvišim Mastercard SecureCode sigurnosnim standardima“ dodaje Sekavić – Bandić.

Jelena Ristić, direktor za tržište Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard, izjavila je: „Naša beskontaktna tehnologija omogućava korisnicima da obavljaju praktična, sigurna i brza plaćanja za svega par sekundi na preko 8 miliona lokacija širom svijeta, a činjenica da za iznose manje od 30 KM nije potrebno unositi PIN kod samo je još jedan dokaz kompatibilnosti ove savremene platne metode sa užurbanim stilom života savremenih potrošača. Željela bih da se zahvalim našim partnerima iz Addiko banke na tome što su iskombinovali pogodnosti koje beskontaktno plaćanje unosi u svakodnevicu sa finansijskom kontrolom koju pružaju debitne kartice, i radujemo se budućim inovacijama koje ćemo kreirati za naše klijente.“

Debit Mastercard kartica Addiko banke opremljena je savremenom beskontaktnom platnom tehnologijom koja osigurava da će račun biti naplaćen samo jednom čak i ako se kartica više puta prenese čitaču, a činjenica da kartica ostaje u rukama korisnika tokom cijele transakcije predstavlja još jedan dodatni sloj sigurnosti.

Kartica je trenutno u ponudi Addiko Bank d.d. Sarajevo, dok će se u ponudi Addiko Bank a.d. Banja Luka naći uskoro, nakon sticanja tehničkih uslova.

Addiko Debit Mastercard kartica

Addiko Debit Mastercard Kartica

Addiko Bank Sarajevo