Sanela Pašić na čelu banke

Sanela Pašić na čelu Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

  • Dragan Kovačević će voditi Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka

17.03.2016, Mostar: Odlukom Nadzornog odbora Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Sanela Pašić od danas vodi Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Dosadašnji direktor Hypo banke, Dragan Kovačević, prelazi u sestrinsku Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka.

Sanela Pašić posjeduje višegodišnje bogato iskustvo u financijskom sektoru, a u Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. dolazi iz Raiffeisen Bank d.d. BiH u kojoj je od 2010. godine obnašala dužnosti članice Uprave nadležne za rizik i financije te zamjenice direktora. Karijeru je započela 1998. godine kada se pridružila timu International Finance Corporation, grupacija Svjetske banke. U posljednjih 13 godina bila je na vodećim menadžerskim pozicijama u nekoliko bh. banaka. Diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i trenutačno završava doktorski studij Univerziteta u Buckinghamu u Velikoj Britaniji.

“Nova funkcija će biti izazov. U Hypo dolazim u najdinamičnijem trenutku za ovu banku kada je pred nama proces rebrendinga, repozicioniranja na tržištu, te intenzivan rad na kvaliteti i kvantiteti kreditnog portfelja, baze klijenata te proizvoda koje ćemo ponuditi tržištu. Uz kvalitetan tim ćemo postići zadane ciljeve“, rekla je Pašić.

“Sanela Pašić, sa svojim dugogodišnjim iskustvom u financijskom sektoru, te dokazanim vještinama upravljanja i uspostavljanja efikasnih operativnih i organizacijskih poslovnih modela u nekoliko internacionalnih financijskih institucija, odličan je izbor za našu Banku u FBiH. Ovim imenovanjem Hypo banka nastavlja sa ojačavanjem menadžerskog tima uz jasan fokus na rast našeg poslovanja sa stanovništvom, malim i srednjim poduzećima te velikim firmama. Tri temeljne odrednice na kojima ćemo graditi naše poslovanje su: jak fokus na rastu baze klijenata sa jasnim portfeljem proizvoda i efikasnim procesima, a gospođa Pašić će sa svojim timom aktivno doprinijeti ostvarenju naših ciljeva. Sa novim vlasnicima, Advent Internationalom i EBRD-om, Hypo Group Alpe Adria i Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. u FBiH su u odličnoj poziciji da razvijaju poslovanje te pruže potporu lokalnoj ekonomiji i našim klijentima. Istovremeno, Dragan Kovačević, koji odlično poznaje lokalno financijsko tržište i naše Banke, a koji je bio na poziciji direktora Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. od 2014. godine prelazi na čelo Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka, u kojoj je već, od sredine 2010. do 2012. godine, obnašao dužnost izvršnog direktora i zamjenika direktora“, izjavio je Ulrich Kissing, predsjednik Uprave Hypo Group Alpe Adria.

Da li su vam informacije na stranici korisne?

Da
Ne

Addiko Bank Sarajevo

Cookies koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korištenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koju poveznicu na ovoj stranici prihvaćate korištenje cookies.".