Addiko banka uručila još 25 GPS narukvica djeci sa poremećajima iz autističnog spektra

U poslovnici Addiko banke u Ferhadiji uručeno je 25 GPS narukvica djeci i roditeljima iz Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju “Colibri”, čime je nastavljena praktična implementacija projekta Addiko banke u Bosni i Hercegovini. Osnovna namjera ovog projekta je omogućiti da što više djece sa poremećajima iz autističnog spektra dobije narukvice i sigurnije živi. Banka je prošle godine uspostavila saradnju sa udruženjem Colibri, a s ciljem finansiranja nabavka GPS narukvica za djecu sa poteškoćama u Bosni i Hercegovini, dok ovaj problem ne bude sistemski riješen.

“Naša inicijativa za nabavku GPS narukvica je mali korak u rješavanju problema sa kojim se susreću ova djeca, jer objektivno ne možemo pokriti svu djecu. Istovremeno, ova naša aktivnost je veoma značajna obzirom da je podstakla i druge organizacije i institucije da pomognu djeci sa poremećajima iz autističnog spektra i njihovim roditeljima, ali i da ovaj problem bude sistemski riješen, te da narukvica bude tretirana kao ortopedsko pomagalo”, izjavila je Belma Sekavić – Bandić, član Uprave Addiko Bank dd Sarajevo.

“Zahvalni smo Addiko banci za podršku i doniranje narukvica djeci kojima ove narukvice mogu biti od životnog značaja. Sa Addiko bankom sarađujemo u više segmenata, te ih posmatramo kao dio naše velike porodice koja zaista može biti primjer odgovornog ponašanja u zajednici”, istakla je Aida Hrnjić, predsjednica udruženja Colibri.

Podrška djeci sa poremećajima iz autističnog spektra je zajednička aktivnost obje Addiko banke u Bosni i Hercegovini, te se vrlo brzo očekuje i podjela prvih narukvica za djecu sa poteškoćama sa područja Banjaluke.

Colibri3

Addiko Bank Sarajevo

Cookies koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korištenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koju poveznicu na ovoj stranici prihvaćate korištenje cookies.".