Vrijedna donacija Addiko banke za Centar Los Rosales

Mostar, 14. 12. 2016. – Predstavnici Addiko Bank posjetili su danas Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“ i tom prilikom uručili donaciju u vrijednosti 15.000 KM. Donacija će biti iskorištena za projekt adaptacije kuhinje i nabavke osnovnih profesionalnih kuhinjskih elemenata za potrebe Centra.
Donaciju je Mirni Mezit, direktorici Centra Los Rosales uručila Sanela Pašić, direktorica Addiko banke.
„ O realizaciji projekta adaptacije kuhinje i kantine centra jako dugo razmišljamo. Naša ideja je da osposobimo profesionalnu kuhinju u kojoj bi se pripremali obroci za naših 137 štićenika, što se trenutno radi u priručnoj kućnoj kuhinji koja je neuvjetna za naše potrebe. Drugi nivo projekta je da ta kuhinja bude i naša peta radno-rehabilitacijska radionica gdje bismo štićenike starije od 18 godina, uz stručni nadzor, učili kulinarskim vještinama i tako ih pripremali za što samostalniji život, izjavila je Mirna Mezit te dodala: „ Donacija Addiko banke nam je omogućila da ovaj projekt privedemo kraju jer nam je pokrila najvažnije troškove na adaptaciji prostora i opremanju kuhinje. Na tome smo neizmjerno zahvalni.“

Sanela Pašić se tokom današnje posjete upoznala sa radom i strukturom Centra u čijem sastavu djeluje osnovna škola, vrtić, četiri radno-rehabilitacione radionice i rezidencijski smještaj.

„Ono što sam prilikom današnje posjete Los Rosalesu imala priliku vidjeti i što sam saznala iz razgovora sa direktoricom Mezit me je dodatno učvrstilo u uvjerenju da Los Rosales zaslužuje bezrezervnu podršku šire zajednice u svome radu. U Addiko banci veliku pažnju posvećujemo donatorskim projektima, a Centar Los Rosales je bio visoko na listi naših prioriteta i sretna sam što danas imam privilegiju da u ime Addiko banke uručim ovu donaciju“, izjavila je Sanela Pašić.

Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“  Mostar, osnovan je 1997. godine, i opremljen donatorskim sredstvima prijateljske Vlade Španije. Kroz svoj dugogodišnji rad ostvarivao je svoje osnovne ciljeve, a to su: socijalizacija, rehabilitacija, odgoj, obrazovanje i radno osposobljavanje djece i mladih sa posebnim potrebama. U Centru „Los Rosales“ danas se obrazuje,  odgaja,  socijalizuje,  radno osposobljava i rehabilituje 137 štićenika sa lakšim, umjerenim i kombinovanim poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju.  Centar zapošljava 39 osoba različitih profila ( defektolozi, psiholog, pedagog, socijalni radnik, logoped, terapeuti, odgajatelji, tehničko osoblje).
Centar sačinjavaju objekti koji su namjenski građeni za djecu i omladinu sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju.

Da li su vam informacije na stranici korisne?

Da
Ne

Addiko Bank Sarajevo

Cookies koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korištenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koju poveznicu na ovoj stranici prihvaćate korištenje cookies.".