Zahtjev za korištenje CHF rješenja podnijelo 74% klijenata na nivou BiH

  • Rok za podnošenje zahtjeva za konverziju ističe 31.07. 2016. godine

25.07. 2016. godine – Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. i Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka uspješno privode kraju proces konverzije kredita sa valutnom klauzulom u švicarskim francima (CHF) u skladu sa rješenjem koje su banke ponudile u martu ove godine.

Na nivou BiH, zaključno sa 22. julom 2016. godine,3.823 klijenta, što je 74% od ukupno 5.182 klijenta korisnika ovih kredita, je već podnijelo zahtjev za korištenje ponuđenog rješenja. Od ovoga broja je realizovano ili je u završnom procesu realizacije 3.095 zahtjeva, tj. klijenti su uradili konverziju ili zatvaranje kredita uz umanjenje duga.

U Federaciji BiH 1.578 ili 62% klijenata Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. je podnijelo zahtjev, a realizovano je ili je u završnoj fazi realizacije 1.180 zahtjeva.
U Republici Srpskoj 2.245 ili 85% klijenata Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka  je podnijelo zahtjev, a realizovano je ili je u završnoj fazi realizacije 1.915 zahtjeva.
Krajnji rok za podnošenje zahtjeva ističe 31. jula 2016. godine.

Uvjereni smo da je ovo pravi put za konačno rješavanje pitanja kredita sa valutnom klauzulom u CHF u BiH i stoga ponovo pozivamo sve klijente koji to još nisu učinili da razmotre ovu ponudu prije isteka krajnjeg roka.

Hypo je jedina finansijska grupacija u regiji koja je ponudila dobrovoljno, odgovorno, razumljivo i nadasve fer rješenje za sve svoje klijente, fizička lica, pri čemu to rješenje ne ugrožava domaći bankarski sistem niti domaću ekonomiju. Upravo ovaj proces brzog i uspješnog rješavanja pitanja kredita sa valutnom kaluzulom u CHF govori da su klijenti prepoznali da je u pitanju zaista fer i kvalitetno rješenje.

Da li su vam informacije na stranici korisne?

Da
Ne

Addiko Bank Sarajevo

Cookies koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korištenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koju poveznicu na ovoj stranici prihvaćate korištenje cookies.".