Nastavak saradnje sa Udruženjem Dajte nam šansu – povodom međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Podrška Addiko banke mobilnom timu Udruženja “Dajte nam šansu”

Addiko banka Sarajevo i Udruženja “Dajte nam šansu” iz Sarajeva u okviru kojeg djeluju servis centri za podršku porodicama djece/osoba s poteškoćama/invaliditetom nastavit će saradnju i naredne godine. Addiko banka će nastaviti finansirati dio troškova mobilnog tima Udruženja, dok će zaposlenici banke dati svoju podršku radu udruženja kroz volonterski rad.

”Udruženje ‘Dajte nam šansu’ jedan je od naših partnera sa kojima provodimo naš projekat Addiko Cares, ali i implementiramo našu strategiju aktivnog društvenog djelovanja. Zadovoljstvo mi je što današnji Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježavamo nastavkom ove saradnje”, istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank dd Sarajevo.

“Naša saradnja sa Addiko bankom na institucionalnom nivou započela je prije četiri godine, a evo već drugu godinu kroz podršku mobilnom timu Udruženja. Želimo se zahvaliti Addiko banci na dosadašnjoj saradnji, jer uvijek iznova pokazuju veličinu svoje uloge u zajednici kroz društveno odgovorne aktivnosti”, istakla je Ines Kavalec, predsjednica Udruženja “Dajte nam šansu”.

Ova će saradnja biti realizovana u okviru projekta Addiko Cares, koji Addiko banka provodi već četvrtu godinu zaredom, a koja podrazumijeva volonterske aktivnosti zaposlenika koje Banka finansijski podržava. U okviru projekta zaposlenici volontiraju u različitim institucijama i organizacijama, dok Banka obezbjeđuje finansijsku podršku za te institucije ili udruženja.

Sjediste Addiko Banke U Sarajevu

Addiko Bank Sarajevo